IMUNIZAREA ANIMALELOR A DEVENIT OBLIGATORIE

66

Incepand cu data de 13 mai, fermierii romani sunt obligati sa isi imunizeze animalele impotriva unei boli grave care poate provoca decesul. Hotararea de Guvern a fost publicata in Monitorul Oficial, iar maladia a fost inclusa pe lista actiunilor imunologice obligatorii. 

Dermatoza nodulara contagioasa este o boala virala specifica bovinelor si bivolitelor, caracterizata prin evolutie rapida si pierderi severe din efectivele infectate, mai ales la cele tinere, respectiv la animalele fara imunitate. Boala cauzeaza pierderi importante datorita restrictiilor care trebuie impuse miscarii si comertului cu animale vii sau cu produsele provenite de la acestea.

Sunt virusuri foarte rezistente la actiunea agentilor fizici si chimici si se manifesta prin febra si prin aparitia unor noduli pe tot corpul, inclusiv pe bot, nari, uger, coada, pleoape si la nivelul mucoaselor nazale sau bucale. Acesti noduli pot exprima scurgeri de lichid si pot avea un centru ulcerat. In unele cazuri animalele afectate pot muri.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Citește și

Comentariile sunt închise