28 iunie 2022 - 13:10

Antreprenor român despre IMM-urile din agricultură: „Statul să asigure oportunităţi de investiţii”

Statul român ar trebui să asigure oportunităţi de investiţii și de dezvoltare pentru IMM-urile românești, cum le sunt asigurate multinaţionalelor de către statele-mamă.

Declarația aparține lui Vasile Priceputu, proprietarul Pricons Agriculture, producător de cereale şi lucernă, dar şi vicepreşedinte al Consiliului Naţional al IMM-urilor (CNIPMMR).

„Noi, companiile, accesăm fonduri europene sau ne dezvoltăm pe bani proprii, dar statul ar putea să asigure oportunităţi de investiţii companiilor mici şi mijlocii româneşti. Atât timp cât el nu creează un cadru firesc, fiecare va fi pe cont propriu şi nu va fi vorba de continuitate şi nu vom conta. (…) Pentru a fi competitivi avem nevoie de subvenţii prin granturi de stat sau fonduri europeni, dar duse până la capăt“, a declarat Priceputu în cadrul ZF Agropower.

Vicepreședintele CNIPMMR a mai adăugat că IMM-urile trebuie, pot şi vor să se lupte cu marile companii, dar e nevoie de alt nivel de finanţare, pentru că firmele străine primesc sprijin din ţările-mamă.

- Publicitate -

El precizează că implementarea conceptului de energie verde în ferme ar putea fi un plus, pentru că o fermă independentă energetic, ar intra mai uşor pe piaţa europeană, dar ar fi şi competitivă, deoarece ar reduce mult costurile, bani care ar putea fi direcţionaţi către promovare şi dezvoltare.

„Să presupunem că fiecare staţie de pompare, aferentă unei Organizaţii a Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI), are măcar jumătate din energie asigurată din surse verzi – eoliană sau panouri solare şi statul român subvenţionează 50% din energie. Am fi mult mai competitivi“, a conchis acesta.

De altfel, pe pagina sa de Facebook, Priceputu preciza imediat după emisiune că țara noastră își va găsi echilibrul comercial doar dacă va elimina importurile de hrană pentru cetățenii săi și, mai mult, va produce și exporta mâncare pentru oameni, nu doar pentru animale.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.