Face concurență supermarketurilor, cu legume proaspete și verdețuri în plină iarnă

legume proaspete, solarii

Chiar dacă este abia începutul lui ianuarie, putem pofti în continuare la salata de crudități cu ceapă verde şi ridichi. Este explozie de legume proaspete și verdeţuri în solariile agricultorilor români. Cu doar zece lei, legumicultorii spun că putem pregăti o salată îndestulătoare, plină de ceapă verde și ridichi proaspăt culese din pământ.

Cu depozitul plin de trufandale

Depozitul lui Mircea Tatu, fermier din Buzău este aproape plin cu trufandale pregătite să ajungă la clienții din regiune. Deși sunt cultivate în extrasezon, recolta este de calitate și din belșug.Depozit legume proaspete solarii

„Anul acesta a fost timpul favorabil, nu a fost așa frig. Așa că și noi putem să lungim un pic sezonul”, spune Mircea Tatu. „Uitați așa arată o salată curată”, continuă fermierul rupând o salată dintr-unul din cele 18 solarii pe care le are.Salata solarii

Aceasta salată uriașă, cu frunze fragede și gust intens, se vinde cu doar patru lei în piețe. Este un soi de salată adaptat pentru sezonul rece, rezistent chiar și la temperaturi care scad până la zero grade, fără a fi afectat. Fermierul buzoian cultivă salată verde pe o suprafață de 600 de metri pătrați, suficientă pentru a aproviziona piețele timp de mai multe săptămâni de acum înainte.

Investiții în tehnologie și multă grijă acordată culturilor

„Noi având posibilitatea de a avea solariile dublate, se menține foarte bine temperatura, spre exemplu aici nu a scăzut niciodată sub zero grade”, explică Mircea Tatu.Solarii ardei

Legumicultorul nostru promite că, până la sfârșitul iernii, va oferi tot ce e nevoie pentru o salată de crudități sută la sută românească. Ridichile, roșiile și ceapa verde sunt ingrediente esențiale.

Pentru asta însă este nevoie de multă răbdare și atenție acordată culturilor.

„Asta e pusă prin septembrie. E un pic firavă din cauză că nu ne ajută timpul. A fost mai mult ceață, nu a fost timp luminos”, spune fermierul, inspectând rândurile de ceapă.

„Trebuie să le aerisești tot timpul, să le cultivi, să le culegi, tot timpul trebuie să le dai aer, ziua, seara trebuie să închizi solariile”, adaugă Mircea Tatu.

Vedeta este ardeiul capia

Pe lângă ceapa și ridichile gustoase și sănătoase, buzoianul culege în continuare și ardei capia din solariile sale. Garantează că legumele sale cultivate în extrasezon sunt naturale și lipsite de chimicale. În plin sezon rece, ardeii capia recoltați în solarii încălzite sunt o surpriză pentru consumatorii din piețele românești.Ardei capia solarii

„Ardeiul de calitatea întâi este undeva la 12 lei pe kilogram. Avem și mai jos, calitatea a doua, undeva la opt lei. Se cumpără, mai ales că a mai scăzut concurența, iar marfa care vine de afară vine la prețuri mai mari”, mai spune Mircea Tatu.

Legume proaspete și de calitate, toată iarna

Fermierii care au pariat pe tehnologiile de ultimă oră reușesc să mențină producția activă pe tot parcursul iernii și oferă legume proaspete, culese direct solarii. Salata, ceapa verde, spanacul, ardeii și ridichile de la producătorii locali au prețuri comparabile cu cele din supermarketuri, însă fermierii noștri susțin că diferența o face calitatea și prospețimea produselor.Panouri fotovoltaice ferma

Picture of Marilena Dinu
Marilena Dinu

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!  orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

  CELE MAI COMENTATE ARTICOLE  

PUBLICITATE

© AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.

Hide picture