27 mai 2022 - 02:43

Cum se obține dovada pentru obținerea zilei libere pentru autorecenzare

Recensământul online al populaţiei şi a locuinţelor a început la data de 14 martie și se va încheia pe data de 15 mai a.c.. Salariaţii care au ales opţiunea de autorecenzare online vor primi o zi liberă de la angajator, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat. Dovada autorecenzării online se va realiza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

Angajatorii sunt obligați să le acorde salariaților o zi liberă, plătită, dacă aceştia vor prezenta dovada completării formularului online în prima etapă a recensământului populației. Codul va fi generat automat de aplicaţia informatică pentru fiecare formular individual transmis către baza de recensământ.

Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), a precizat detaliile referitoare la autorecenzare.

„La şapte zile după ce s-a completat formularul de recensământ, persoana care s-a autorecenzat va primi un cod în baza căruia vă putea primi zi liberă de la locul de muncă, indiferent dacă este public său privat”

Recensământul online al populaţiei şi locuinţelor a început pe 14 martie și se va încheia pe 15 mai. Salariaţii care vor alege opţiunea de a se autorecenza online vor primi o zi liberă de la angajator. Dovada autorecenzării online se va realiza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

După completare, la finalul chestionarului, se apasă butonul „Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului. Autorecenzarea este accesibilă populației, în perioada 14 martie-15 mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic: telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.

Autorecenzarea online asistată se poate realiza în spații special amenajate de fiecare primărie, fie pe tabletele recenzorilor ARA, sau de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor. Pentru obținerea acestui drept la ziua liberă este necesară confirmarea finalizării procesului de autorecenzare, respectiv completarea integrală a chestionarului.

După validare, pentru chestionarele validate din punct de vedere al corectitudinii și completitudinii se va elibera certificatul de confirmare (dovada autorecenzării). De altfel, pentru chestionarele nevalidate din punct de vedere al corectitudinii și completitudinii, când persoana va accesa platforma respectivă, va primi un mesaj prin care i se va comunica faptul că nu a fost validat chestionarul și se consideră că autorecenzarea nu a fost efectuată.

Pentru completarea online a formularului de autorecenzare este necesar să accesați link-ul www.recensamantromania.ro

 

Accesarea Certificatului de confirmare, respectiv a dovezii de autorecenzare sau de infirmare pentru cele care nu trec de validare, se va putea face în baza CNP-ului, inclusiv de către angajator în cazul în care acesta va dori să verifice.

Cum se realizează autorecenzarea

Orice persoană, indiferent de cetățenie, ce are reședința în România sau care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni, se poate autorecenza în doi pași.

Primul pas necesar este de a accesa platforma de autorecenzare și completarea formularului de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte. Mai apoi, persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale, pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare în prealabil, vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ.

După completare, la finalul chestionarului, se apasă butonul „Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului. Autorecenzarea este accesibilă populației, în perioada 14 martie-15 mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic: telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.

Autorecenzarea online asistată se poate realiza în spații special amenajate de fiecare primărie, fie pe tabletele recenzorilor ARA, sau de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

  1. Îmi spune ca nu am răspuns la o întrebare. Cred ca este cea la care trebuie sa trec cod recenzor ara. Nu am ce sa trec acolo neavând un cod. Ce as putea sa fac?

  2. Bună ziua . Îmi puteți spune dacă la dovada recenzarii apare tot CNP-ul persoanei care dorește o zi liberă ?

Comments are closed.