Directorul APIA anunță plățile în avans pentru oieri! Subvenție de 16,5 euro/cap de oaie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru plata avansului subvențiilor, care va începe în data de 18 octombrie. Astfel, peste 800.000 de fermieri vor primi o parte din sumele pe care trebuie să le încaseze până la data de 30 noiembrie, urmând ca diferența să fie plătită până la jumătatea anului 2022.

Într-un interviu găzduit de emisiunea ”Tehnologii și Utilaje”, realizatorul Ovidiu Ghinea a obținut câteva informații extrem de importante pentru fermieri de la directorul general APIA, Adrian Pintea. Potrivit acestuia, crescătorii de ovine vor avea parte în campania 2021 de o subvenție în cuantum de 16,5 euro/cap de animal, urmând ca începând cu 16 octombrie să primească 70% din această sumă.

”Mă bucur că reușim, cel puțin în ceea ce privește APIA, să fim alături de crescători, să le acordăm toate formele de sprijin pe care Ministerul Agriculturii, prin Guvernul României, le acordă. Vreau să le transmit fermierilor că deja astăzi ne apropiem cu pași destul de repezi de începerea plăților în avans. APIA este pregătită să acorde sprijin financiar fermierilor.

Dacă tot suntem la o sărbătoare a oierilor, vreau să le spun că și ovinele vor intra la acordarea avansului. Deja sunt peste 500.000, din totalul de aproximativ 850.000 de fermieri, pregătiți să poată intra la avans și vom acorda 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și 85% din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală (FEADR). Peste 1 miliar de euro ne-am propus noi, la APIA, să acordăm fermierilor în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie. Pentru ovine pot să spun că va fi un cuantum de aproximativ 16,5 euro/cap, din care vom acorda în prima etapă 70%”, a precizat directorul general APIA pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. de ce A.P.I.A DA BANI SUBVENTI PENTRU TEREN SI NU CONTROLEAZA ,UN I PRIMESC ZECI DE MI DE EURO SI NICI NU URCA CU OILE LA MUNTE SI NICI NU CURATA TERENUL,,,PENTRU CE PRIMESC BANI? CAUTATI LA BOLDEA PETRU DIN OTEU ROSU ARE TEREN IN MUNTE ,PRIMESTE BANI DAR NU URCA OILE SI TERENUL SA UMPLUT DE FERIGA ,,NICI UN TEREN NU ESTE CURATAT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole