Fiecare preparat gustos capătă savoare prin priceperea bucătarului, dublată de calitatea ingredientelor. Este sezonul estival, legumele sunt proaspete, iar o mâncare de varză gustoasă ar fi numai bună zilele acestea!
Dar nu orice mâncare de varză, ci una după o rețetă specială á la tanti Maria Spinciu.
„Varza cu cârnați este un preparat care are nevoie de mai multă grăsime, de aceea îi pun Cârnați din Topor din Vâlcea și, în afară de asta, adaug și Ciolan Afumat și chiar Muschi perpelit. Toate produsele, adevărate Bucate românești gătite „Ca altădată”, le iau mereu proaspete, direct de la fabrica Avi-Giis din Valcea, ne-a spus renumita bucătăreasă Maria Spinciu.
Rețeta după care pregătește varza este una originală și cu greu s-a lăsat înduplecată să o împărtășească.
„Prima dată se călește ceapa, apoi se pune ardeiul gras tocat si, spre final, cârnații, care se lasă foarte puțin, după se care adaugă varza tocată fin. Având în vedere că ea cere mai multă unsoare, eu mereu pun și Ciolan Afumat și mă uit să aibă și ceva grăsime pe el, asta dă un gust extraordinar mâncării. Spre final, punem bulionul de roșii și piper. Totul se gătește numai în ceaun, la foc domol, iar când este gata, se servește cu ardei iute sau cu ceapă, alături de o mămăliguța țărănească și un rachiu”, ne-a recomandat tanti Maria.