Nu poți rata așa ceva! „Fasole cu Cârnati din topor” á la tanti Maria, vedetă pe Tansalpina

Aproape că nu există turist care să strabată Transaplina, spectaculosul drum ce leagă Transilvania de Oltenia, să nu se oprească la ceaunele aburinde, pline ochi cu fasole cu cârnați și alte bucate delicioase pregătite de tanti Maria.

Bucatareasă pricepută si gazdă deosebit de ospitalieră, Maria Spinciu împrietenește, în ceaunele sale magice, legumele cu Bucate românești pregătite „Ca altădată”, după rețete moștenite din moși-strămoși, care rămân în memoria oricărui pofticios care le-a gustat.

„Eu gătesc Cârnații din topor din Vâlcea în multe feluri, însă de departe cea mai apreciată rămâne iahnia de fasole, căreia acești cârnați îi dau un gust unic, toată lumea îi caută, prin toată țara pe unde merg”, spune tanti Maria.

Iată care e rețeta ei pentru o mâncare de fasole cu cârnați fără cusur:

„Avem nevoie de fasole, ceapă, ardei kapia și gras, roșu și galben, roșii, pătrunjel, piper, foi de dafin, sare, așa cum punem la mancarea noastră traditională, și, bineințeles, o bucată din acești Cârnați din topor, care se pune ultima dată. Cârnatul nu are nevoie să fie prăjit înainte, pentru că este foarte bine preparat și trebuie să își reverse gustul și aroma direct în ceaun”, își dezvăluie tanti Maria secretele ei de bucătăreasă desăvârșită.

„Mâncarea de fasole cu Cârnații din topor din Valcea are exact gustul «Ca altadată» și o cer atât românii, cât și străinii” a spus ospitaliera noastră gazdă, Maria Spinciu, cea care colindă țara în lung și-n lat cu aceste preparate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole