Ce spune premierul Ciucă despre reluarea producției de îngrășăminte la Azomureș

În cadrul vizitei de lucru efectuate, joi, în județul Mureș, premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire cu reprezentanții conducerii combinatului Azomureș în care s-a pus în discuție sprijinul Guvernului penru reluarea producției de îngrășăminte chimice.

„Acest combinat, care rămăsese singurul producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, a oprit anul trecut producția, din cauza creșterii prețurilor la gaze naturale. Reluarea producției de îngrășăminte chimice este o prioritate pentru agricultura și securitatea alimentară a țării noastre, mai ales în actualul context generat de conflictul din Ucraina, cu efectele economice și sociale pe care acesta le-a generat. Prin lipsa acestor fertilizanți de pe piața internă, cei mai afectați au fost agricultorii care au fost nevoiți să apeleze la importuri, lucru care a dus la costuri mai mari de producție. Guvernul va sprijini eforturile de a pune în valoare capacitatea Azomureș, companie cu o producție anuală de aproximativ 1,5 milioane de tone de îngrășăminte, din care 1,1 pentru piața internă. În 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri netă de 2,5 miliarde de lei și un profit net de 86,6 milioane de lei, argumente solide că această fabrică are potențial important de valorificat”, a declarat Nicolae Ciucă.

Despre discuții de acest gen s-a mai tot auzit în spațiul public, însă până acum nu s-a întâmplat nimic în privința reluării producției de îngrășăminte la Azomureș, de care fermierii români au atâta nevoie. Dar, vorba aceea, speranța moare ultima…

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole