Aflat printre produsele promovate la standul României din cadrul expoziției „Săptămâna Verde 2025” de la Berlin, Salamul de Nădlac și-a început călătoria drumul recunoașterii europene, anunță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).
„Un produs tradițional românesc, cu o rețetă moștenită din generație în generație, Salamul de Nădlac va urma etapele înregistrării în cadrul unui sistem de calitate european. Gustul autentic și procesul de preparare respectă tradițiile strămoșești, punând România pe harta produselor de calitate din Europa!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a MADR.
Salamul de Nădlac se va alătura astfel unei liste din ce în ce mai largi de produse românești certificate la nivel european pe care regăsim denumiri precum: Magiun de prune Topoloveni –IGP, Salam de Sibiu –IGP, Telemea de Ibăneşti – DOP, Novac afumat din Țara Bârsei – IGP, Scrumbie de Dunăre afumată – IGP, Cârnaţi de Pleşcoi – IGP, Telemea de Sibiu – IGP, Caşcaval de Săveni – IGP, Salată cu icre de știucă de Tulcea – IGP, Salată tradițională cu icre de crap – STG, Plăcintă dobrogeană – IGP, Pită de Pecica – IGP, Salinate de Turda – IGP, Sardeluță marinată fabricată potrivit tradiției din România – STG, la care se adaugă 54 de vinuri cu sigla DOP sau IGP, din Dobrogea, Prahova, Oltenia, Transilvania, Moldova), respectiv 9 distilate din fructe cu sigla IG, preponderent din Transilvania și Argeș.































