Se schimbă regulile! Ce fermieri nu vor mai putea să-și amâne ratele la credite

Un proiect de Ordonanță de urgență a Guvernului pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor urmează să restrângă categoriile de fermieri care pot solicita băncilor să le suspende rambursarea datoriilor restante pe care le au urmare a încheierii unor contracte de credit sau leasing pentru finanțarea activităților din agricultură și industria alimentară.

Astfel, noul proiect de act normativ aduce, printre altele, și completări la OUG 4/2024 pentru stabilirea unor măsuri de sprijin cu caracter temporar, destinate producătorilor agricoli în scopul gestionării efectelor fenomenului de secetă pedologică din anul 2023 și ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, completări prin care se elimină posibilitatea fermierilor și a producătorilor din industria alimentară de a solicita amânarea ratelor la credite garantate de stat accesate în cadrul programelor tip IMM INVEST ROMÂNIA.

„Prevederile prezentei ordonanțe de urgență nu sunt aplicabile pentru contractele de credit garantate în numele și contul statului în cadrul programelor guvernamentale și schemelor de ajutor de stat asociate acestora aprobate prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 110/2027 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii și a întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie – IMM INVEST ROMÂNIA, cu modificările și completările ulterioare, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 24/2022 pentru aprobarea și finanțarea unor programe de garantare în domenii prioritare pentru economia românească, cu modificările ulterioare, și Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2022 privind aprobarea schemei de ajutor de stat IMM INVEST PLUS și a componentelor acesteia – IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST; IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION și RURAL INVEST, cu modificările și completările ulterioare”, se stipulează în noul proiect de ordonanță de urgență.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole