25 octombrie 2021 - 18:50

ULTIMĂ ORĂ: Câți bani primesc legumicultorii în 2021! Ministrul Agriculturii a făcut anunțul

Sprijinul Cuplat Vegetal (SCV) continuă și anul acesta! Într-o conferință de presă susținută cu puțin timp în urmă la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ministrul Adrian Oros a anunțat măsurile de sprijin de care vor beneficia legumicultorii în 2021.

”Lumea trebuie să știe că în continuare se va derula Sprijinul Cuplat Vegetal, 4880 euro/hectar anul acesta pentru legume în spații protejate și aproximativ 1800 euro pentru tomate pentru procesare. Sunt măsuri care se continuă și vor merge în paralel cu ajutorul de minimis pentru legume în spații protejate”, a subliniat Adrian Oros.

De asemenea, șeful MADR a mai precizat că odată cu intrarea în vigoare a noului Plan Național Strategic, legumicultorii vor putea accesa sume consistente provenite din bani europeni pentru a-și dezvolta afaceri cu legume în sere și solarii

”Pentru investiții în ferme legumicole, va fi o sumă destul de mare pentru sere și solarii, în așa fel încât legumicultorii care doresc să facă legumicultură în spații protejate să își poată face sere și solarii și să cultive acolo ceea ce le cere piața, nu ceea ce le spune ministrul Oros”, a mai adăugat ministrul Agriculturii.