19 octombrie 2021 - 23:57

Cât câștigă un primar de comună

Situată pe cursului râului Slănic, în zona montană a județului Buzău, la peste 50 de kilometri de municipiul reședință de județ, comuna Lopătari este prima unitate administrativ-teritorială a cărui primar a decis să facă publice toate salariile angajaților din instituție.

Edilul, aflat la primul mandat, a publicat pe Facebook lista tuturor angajaților și sumele pe care le primește fiecare, în funcție de postul ocupat.

Cel care deschide lista este chiar primarul care este plătit pentru munca depusă cu salariu brut de aproape 10.000 de lei, însă în buzunar îi ajung efectiv doar jumătate. Suma este doar cu 1.200 de lei mai mare decât salariul viceprimarului și puțin peste dublul salariului unui muncitor din cadrul Primăriei.

„Salariile personalului din Primăria Lopătari pe luna decembrie 2020. Pentru alte informații publice vă recomand să urmăriți Monitorul Oficial Local de pe site-ul primăriei.

Va dura o perioadă până când ne vom adapta complet fluxurile de lucru, vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigur de întreaga disponibilitate a tuturor angajaților din Primărie pentru a administra cât mai eficient comuna noastră”, a anunțat edilul comunei Lopătari, Claudiu Constantin.

Comuna Lopătari avea la ultimul recensământ din 2011 circa 4200 de locuitori cu aproape 300 mai puțini decât la recensământul din 2002. Comuna Lopătari este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri.

comuna

Redactor: Marlenne Dinu