Nou program de sprijin pentru fermieri! 25% din salariul zilierilor va fi suportat de stat

Nou program de sprijin pentru fermierii care angajează zilieri, anunțat de ministrul Agriculturii! Adrian Oros a anunțat că agricultorii care angajează muncitori zilieri vor beneficia de un dublu program prin 25% din salariul acestora va fi plătit de către Ministerul Muncii. În plus, vor fi acordate și niște vouchere valorice fermierilor care angajează zilieri și sezonieri, din fonduri europene. 

Măsura vine ca o soluție la impozitarea mult prea mare a muncii ziliere și sezoniere, a subliniat șeful MADR.

”Anul trecut, în mai, s-a dat o Ordonanță de Urgență prin care, peste noapte, s-a crescut fiscalizarea cu 25%. În Ungaria, spre exemplu, un muncitor zilier – taxa lui pe muncă este de 1,5 euro pe zi. În zona de vest a țării, foarte mulți zilieri și sezonieri pleacă și lucrează în Ungaria, putându-se deplasa zilnic la locul de muncă și se întorc. Acolo li se pot oferi salarii mult mai consistente”, a precizat Adrian Oros pentru Realitatea Plus.

De aceea, guvernanții au venit cu un program dublu care să sprijine angajatorii. În plus, ministrul Agriculturii susține în continuare faptul că legea trebuie modificată, pentru ca zilierii să fie scutiți de plata CAS.

”Avem această modificare a ordonanței, avem cu doamna Violeta Alexandru două programe de susținere a fermierilor care angajează zilieri și sezonieri – pe de-o parte, 25% din salariul acestora va fi compensat de ministerul domniei sale și pe de altă parte vom acorda niște vouchere valorice acelor fermieri care angajează zilieri și sezonieri. Am găsit această soluție ingenioasă – italienii o fac din 2007”, a mai subliniat Adrian Oros.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole