27 octombrie 2021 - 14:13

Impozit zero pe salariul minim din agricultură! Măsura anunțată de Ministrul Economiei

Impozit zero pentru salariul minim din agricultură! Aceasta este măsura anunțată de noul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, într-un interviu pentru startupcafe. Potrivit acestuia, măsura ar putea intra în vigoare de anul viitor, urmând să fie extinsă ulterior în toate domeniile economiei naționale, în funcție de rezultatele înregistrate.

”Rămân consecvent cu toate ideile mele, inclusiv cu zero taxe pe salariul minim și cu toate ideile pe care le-am susținut în campanie. Nu sunt idei de campanie, sunt o problemă de filosofie politică.

Avem în coaliție agreat că, de anul viitor, începem într-un domeniu, îl pilotăm în acel domeniu și vedem cum îl extindem. Nu vă ascund că speranța mea este ca acel domeniu să fie agricultura, pentru că sunt salarii mai mici, e și un impact foarte mic, e și evaziune fiscală multă în agricultură și atunci ar ajuta”, a precizat ministrul Economiei.

Năsui a subliniat că această măsură vine în condițiile în care avem cel mai taxat salariu minim din Europa, iar, din acest motiv, mulți oameni se angajează fără acte.