MADR – Buget 2022: Subvențiile pentru fermieri cresc cu 41%!

„Bună dimineața la Moș Ajun!” Crăciunul vine cu vești bune pentru fermieri! Bugetul de stat pentru anul 2022 prevede 24.6 miliarde de lei pentru agricultură, înregistrând o creștere de 4%, iar fondurile pentru subvențiile acordate fermierilor au fost majorate cu peste 41%, a anunțat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu într-o postare pe rețelele sociale.

„Bani mai mulți pentru Agricultură! 24.6 miliarde de lei avem la dispoziție în bugetul anului 2022, pentru dezvoltarea agriculturii și satului românesc, o creștere de aproape 4% față de anul acesta.

Mă bucur că am obținut o majorare substanțială, de peste 41%, a fondurilor pentru subvențiile acordate fermierilor. Astfel, cei care muncesc de dimineață până seara pentru a produce hrană de calitate vor beneficia de ajutorul de care au nevoie.

Reluăm investițiile pentru reabilitarea Infrastructurii Principale de Irigații. Avem fonduri, atât pentru livrarea gratuită a apei până la stațiile de punere sub presiune, cât și pentru susținerea unei cote de până la 50% din costurile cu energia electrică utilizată pentru irigații.

Am prevăzut fondurile necesare și pentru operaționalizarea programelor de susținere a crescătorilor de suine și de păsări, pentru reproducție și pentru relansarea programului Tomata, programe complet uitate în ultimii ani.

- Publicitate -

Mă voi asigura că banii vor intra la timp în conturile beneficiarilor, indiferent că vorbim despre sprijinul oferit în zootehnie, în sectorul vegetal, în apicultură sau pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură!”, scrie Chesnoiu pe pagina sa de Facebook.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole