O parte din fermieri, bucuroși la aflarea demisiei: Oros, IA, IA IA și te du!

Vestea demisiei lui Adrian Oros din fotoliul de ministru a fost întâmpinată cu un suflu de ușurare printre fermierii români. E drept că pe rețelele sociale sunt și mesaje de regret, dar majoritatea comentariilor acuză că mandatul lui Oros a fost unul deplorabil, în care ministrul nu prea a făcut altceva decât să-și plimbe ia prin țară, fără acțiuni concrete în sprijinul fermierilor.

În postarea de pe Facebook prin care și-a anunțat demisia, ministrul Oros a încercat să se disculpe arătând că „pentru Premierul Florin Câțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități”. Din această cauză, și bugetul MADR pentru 2021 a fost unul mic (60% din execuția bugetară a anului 2020), rectificarea bugetară a fost insuficientă, iar „în PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură”, se scuză Adrian Oros.

Foarte mulți fermieri însă l-au taxat imediat pe ministru și și-au exprimat bucuria pentru demisia anunțată. Redăm mai jos câteva dintre mesajele postate pe rețelele sociale:

„Daca punctul 1: nu ! 2..3 nici atat ..de ce demisia aiba acum ? . Dacă ar fi câștigat Orban.. opinia ar fi fost aceași? Sau..alt fel se vede cand plec si alta cand sunt dat afară.”

„Chiar am crezut ca puteti face ceva,se pare ca nu s-a putut,nu ati avut cu cine,sau poate au fost alte chestii la mijloc.Oricum,noi, micii fermieri va multumim pentru nimic”.

„Domnule ministru dacă nu demisionați vă demit cine o fost cu Orban nu mai are ce căuta prin guvern dar de ce nu ați ieșit public înainte să spuneți adevărul acum este tîrziu.”

„Sa ți l iei pe Irinel cu tine acasă,poate ai nevoie de căldură în nopțile astea reci ce vor urma!”

„Jalnic! Acum v-ați găsit să demisionați?”

„Să mergeți toți în Siberia”

„Un nemernic”

„Cam târziu spuneți dar e bine că recunoașteți si mai târziu”.

„Oricum vă da Cuțu afară ptr că sunteți […]. Iar agricultura din România un dezastru cumpărăm de la alți pe comisioane”.

„La revedere !”

„Ruşineeeee”

Criticile la adresa ministrului Oros au venit însă și de la voci cu mai multă notorietate. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea la AGRO TV, președintele Asociației Fermierilor din România (AFR), Daniel Botănoiu, a făcut câteva comentarii dure cu privire la prestația ministrului: „(…) De fiecare dată am spus, și aici în emisiune și unde am mai avut ocazia, că a avut un mandat deplorabil ca ministru, deși ca om este un om respectabil, un om cult, un profesor”.

La rândul său, fermierul Milică Rădulescu, fratele regretatului Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în MADR și fost președinte al AFR, a apreciat că „(…) dacă nu ai întâmpinat greutăți, dacă nu ai dat cu nasul în problemele agriculturii, nu au cum să te învețe consilierii să faci ceva”, menționând că, în opinia sa, în fruntea ministerului ar trebui să vină un om care să se fi confruntat în mod direct cu problemele din agricultură, astfel încât să le înțeleagă pe deplin.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole