APIA, anunț IMPORTANT pentru crescătorii de bovine!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de bovine că termenul până la care pot depune cereri aferente schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității în sector, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, este 23 martie 2023 inclusiv.

Potrivit O.U.G nr.3/2023, beneficiarii sunt crescătorii de animale, care au în posesie permanentă bovine înscrise în BND, în calitate de proprietar de animale și/sau proprietar de exploatație, respectiv: persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, persoane juridice, societăți agricole constituite în baza Legii nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, cu modificările și completările ulterioare.

Documentele depuse/transmise în copie de către beneficiar vor purta sintagma „conform cu originalul”, vor fi datate şi însuşite prin semnătură de către beneficiar, precizează reprezentanții APIA într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Valoarea totală a schemei de ajutor de stat este de 217.756.000 lei, echivalentul sumei de 44 de milioane de euro, și se asigură de la bugetul de stat în limita prevederilor bugetare aprobate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pe anul 2023.

Cuantumul ajutorului de stat este de 73 euro/cap vacă adultă, iar valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 250.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Națională a României, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 3/2023.

Sumele primite prin alte scheme de sprijin finanțate de la bugetul de stat pe Secțiunea 2.1 – Cuantumuri limitate ale ajutoarelor, pct. 56, lit.a) din Comunicarea Comisiei Europene, se deduc din pragul maxim de 250.000 EURO/beneficiar.

Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 31 decembrie 2023, se mai arată în anunțul APIA.

Mai multe informații privind beneficiarii, condițiile de eligibilitate, documentele ce însoțesc cererea de solicitare a ajutorului de stat, precum și Ghidul solicitantului puteți găsi aici.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole