APIA: Subvențiile care intră în conturile fermierilor până la sfârșitul lunii februarie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează, în continuare, o serie de plăți pentru fermierii care au depus cererile unice de plată în anul 2022. O parte dintre aceste subvenții vor intra în conturile fermierilor până la sfârșitul lunii februarie.

Într-o serie de mesaje publicate pe pagina de facebook a instituție, APIA informează că atât plățile pentru agricultura ecologică, agro-mediu și climă, precum și cele aferente ajutoarelor naționale tranzitorii, sunt în proces de autorizare sau vor fi autorizate în cel mai scurt timp, până la finalul lunii curente.

”Plățile pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii, sectoarele vegetal și zootehnie, se află în plin proces de autorizare. Acestea sunt efectuate în funcție de data emiterii deciziei de plată. Vă rugăm să luați legătura cu centrul local APIA care vă gestionează dosarul pentru a afla dacă ați fost deja autorizat. Facem precizarea că procesul de autorizare/plată se poate întinde pe durata mai multor zile.

Autorizarea la plată pentru Măsura 11 – Agricultură Ecologică va demara în cel mai scurt timp posibil, pe parcursul lunii curente! Vă reamintim că toate plățile aferente Campaniei 2022 sunt în graficul normal de plată, în momentul de față niciun termen legal nu este depășit iar funcționarii APIA din toată țara lucrează pentru a plăti toate formele de sprijin cât mai rapid!, au precizat reprezentanții APIA.

Totodată, APIA le readuce aminte fermierilor că începând de astăzi, 13 februarie 2023, se pot depune cererile pentru schema de ajutor de stat pentru susținerea crescătorilor din sectorul bovin, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole