După atâtea greutăți întâmpinate în special la culturile de porumb pe fondul secetei din ultimii anii, alegerile fermierilor păreau că se îndreaptă spre alte culturi, una dintre acestea fiind sorgul.
Și totuși, porumbul este una dintre cele mai importante culturi ale României, care de-a lungul timpului le-a adus profituri bunicele fermierilor, așa că nu renunță cu una, cu două.
„Am început campania de vânzare a semințelor de porumb și observăm că fermierii continuă să investească, însă cu mai multă grijă față de anul trecut. Sunt atenți nu doar la costuri, ci și la alți factori decisivi pentru succesul culturii,” a declarat Georgeta Dicu.
Potrivit acesteia, piața semințelor de porumb este în creștere, iar ideea că nu există bani este greșită: „Piața se mișcă. Faptul că nu există bani pe piață este total greșit. Există bani, dar fermierii fac investiții mai calculate”.
Andrei Colocoș, un fermier din Olt, explică: „Anul trecut, seceta m-a lăsat cu pierderi la cultura de porumb, dar noi, fermierii, nu trebuie să renunțăm. 2025 sper să fie de partea noastră, voi cultiva din nou porumb, dar voi implementa și irigarea prin picurare, o metodă mult mai eficientă”.