AJUTORUL NATIONAL TRANZITORIU PENTRU BOVINE SI OVINE, AFERENT CAMPANIEI 2017, INTRA IN PLATA SAPTAMANA ACEASTA

VESTE EXCELENTĂ PENTRI CRESCĂTORII DE ANIMALE! PLATA VA ÎNCEPE DIN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ! Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a anunțat cuantumul pentru ajutorul național tranzitoriu (ANTZ) aferent campaniei 2017 pentru sectorul bovine și sectorul ovine/caprine.

Ajutorul național tranzitoriu pentru vacile de lapte, sectorul lapte, este de  22,18 euro pe tonă de lapte. ANTZ 8, ajutorul național tranzitoriu pentru bovinele de carne este de 88,68 de euro/cap de bovină, iar ANTZ 9, ajutorul național tranzitoriu pentru ovine/caprine, este de 5,75 euro/cap de animal. Aceste subvenții vor intra la plată din această săptămână, a declarat șeful APIA.

Ajutorul național tranzitoriu este singura subvenție finanțată de la bugetul de stat. Acest ajutor se acordă în sistem regresiv, adică valoarea lui scade cu 5% în fiecare an. Chiar dacă este aferentă Campaniei de plăți APIA 2017, această subvenție este achitată din bugetul național stabilit pentru 2018.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult