Agricultorii, păcăliți și anul acesta la rectificarea bugetară! S-a dus cu DESPĂGUBIRILE!

Guvernul a suplimentat cu doar 150 de milioane de lei bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), potrivit unui draft al rectificării bugetare.

Asta înseamnă că agricultorii nu vor primi nici anul acesta despăgubirile promise pentru pagubele culturilor înființate în primăvara anului 2020 afectate de seceta pedoclimatică.

Cu nu mai mult de o săptămână în urmă, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, vorbea despre o sumă 1,8 miliarde de lei pe care ar fi urmat să o obțină la rectificare pentru plata despăgubirilor pe care fermierii le așteaptă de mai bine de un an.

„Am cerut, de asemenea, 1,8 miliarde de lei și pentru plata pagubelor culturilor înființate în primăvara anului 2020 afectate de seceta pedoclimatică și 32 de milioane de lei pentru a suplimenta bugetul sistemului național antigrindină. Anul acesta a fost activitate acolo și va continua să fie mult mai intensă. Este nevoie să suplimentăm atât pe partea de investiții cât și pe partea de funcționare a acestui sistem antigrindină. În total noi am cerut credite de angajament – 4,6 miliarde de lei și credite bugetare – 3,5 miliarde de lei”, a precizat Adrian Oros într-o conferință de presă de la sfârșitul lunii iulie.

Ministrul arăta atunci că sumele cerute pentru despăgubirile de anul trecut acoperă 40% din pagubele produse, dar se pare că acestea vor fi mai degrabă ZERO, iar fermierii au fost păcăliți încă o dată!

Conform draftului de rectificare bugetară, Guvernul a suplimentat cu doar 9 miliarde de lei alocările bugetare pentru principalele instituţii ale statului, faţă de cele 38 de miliarde de lei cerute.

Interesant este că bugetul Serviciul Român de Informaţii a fost suplimentat cu o sumă ce se apropie de cea a Ministerului Agriculturii, adică 116,9 milioane de lei, față de cele 150 de milioane de lei alocate MADR.

De asemenea, bugetul Administraţiei Prezidenţiale a fost suplimentat cu 12,47 milioane de lei, cel al Secretariatului General al Guvernului cu 70 de milioane de lei, iar cel al Serviciul de Informaţii Externe cu 17,25 milioane de lei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole