19 octombrie 2021 - 11:23

AFIR: Au fost semnate primele contracte de finanțare pe submăsura 6.1 – Diaspora

Primele contracte de finanțare pe submăsura 6.1, componenta pentru diaspora, au fost semnate de către patru tineri bihoreni, la sediul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Bihor.

Potrivit reprezentanților AFIR, cei patru tineri sunt primii care au semnat contracte de finanțare pe componenta dedicată beneficiarilor din Diaspora din cadrul submăsurii 6.1. Mai mult, alți 6 tineri fermieri urmează să semneze contractele de finanțare în perioada următoare.

”Trei proiecte au valori de câte 40.000 de euro, iar unul de 50.000 de euro. Ce este demn de remarcat este că toţi cei trei bărbaţi au studii superioare, au lucrat în agricultură în ultimii cinci ani şi au vârsta de 28 de ani, ceea ce rezultă că imediat după terminarea facultăţii au fost nevoiţi să plece în străinătate pentru a-şi rezolva nevoile financiare”, a declarat directorul OJFIR Bihor, Cristian Buzlea, citat de Agerpres.

Astfel, cei patru fermieri care au semnat contracte de finanțare urmează să primească 75% din suma totală în zilele următoare, pentru a se apuca de implementarea proiectului.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) le reamintește tinerilor din diaspora interesați de submăsura 6.1 pot încă depune proiecte până la data de 5 iulie 2021, ora 16.00.