18 ianuarie 2022 - 00:45

Adrian Oros: O să cer bani pentru despăgubiri la rectificarea bugetară

Mai are rost să spere fermierii români afectați de secetă la despăgubiri din partea Ministerului Agriculturii? Se pare că da. Potrivit declarațiilor făcute de șeful instituției, Adrian Oros, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, acesta va solicita din partea colegilor de la guvernare sumele necesare pentru a efectua plățile către agricultori.

”Eu pot să vă spun doar atât – eu o să cer bani. Îmi pregătesc prioritățile pentru rectificare, cu siguranță fiecare ministru și le pregătește; o să cer bani pentru această componentă și nu numai, dar nu vă promit care va fi răspunsul Guvernului și al Ministerului de Finanțe, pentru că nu știu la ora actuală câte din cererile mele vor fi onorate. Eu aș fi primul care mi-aș dori, pentru că m-aș ține de cuvânt. Am promis anul trecut, fiind conștient că la fel cum am primit pentru culturile de primăvară, voi primi și pentru cele din toamnă, altfel nu promiteam”, a precizat Adrian Oros în direct la AGRO TV.

Reamintim că peste 1,1 milioane de hectare de culturi însămânțate în primăvara anului trecut au fost calamitate de secetă, provocând pierderi imense în rândul fermelor din zonele de sud, sud-est și est ale țării.