Adio, porumb! Cum s-a reorientat un fermier după o producție de 250 kg/hectar

despagubirile de seceta porumb

În zona de sud a țării, anul 2024 a fost unul extrem de dificil pentru culturile de primăvară. Dacă unii fermieri erau obișnuiți ca porumbul să fie cultura care le aduce cei mai mulți bani în fermă, situația s-a schimbat complet, iar această cultură a ajuns acum să provoace numai pagube. 

Pentru Marin Anton, fermier din județul Giurgiu, cultivarea porumbului devine, începând de anul acesta, doar o amintire. Acesta a ales să-și dedice întreaga suprafață pe care o deține culturilor de toamnă, iar porumbul va mai fi cultivat doar pe câteva hectare, cât să-i permită să achite arenda. Decizia radicală a venit în urma producției de anul trecut, care i-a adus mari dificultăți financiare.

”Eu, anul trecut, am avut o producție record de 250 kg/hectar, așa că vorbiți de funie în casa spânzuratului cu mine. Anul acesta am renunțat total la ce înseamnă prășitoare la culturile de primăvară, nu pun nimic. Am pus orz, grâu și rapiță pe toată suprafața pe care o am. Mai am 20-25 de hectare pentru porumb, să dau la oameni pentru arendă. Deja cultura de porumb, care ani de zile a fost cea mai rentabilă, m-a dus în cap anul trecut și nu îmi mai pot permite”, a precizat Marin Anton, pentru AGRO TV.

Picture of Ionuț Fîntînă
Ionuț Fîntînă

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!   Orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

Cele mai citite în ultimele zile

PUBLICITATE

  • Banner KWS

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.