6 iulie 2022 - 17:13

Despăgubiri de secetă – MADR cere 1,8 miliarde lei la rectificarea bugetară

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a trimis o notă de fundamentare către Ministerul Finanțelor Publice prin care cere 1,8 miliarde lei la rectificarea bugetară, pentru plățile aferente despăgubirii fermierilor afectați de secetă.

Potrivit ministrul Adrian Oros, suma de 1,8 miliarde lei este necesară pentru acoperirea a 40% din pagubele produse. Ministerul speră să obțină întreaga sumă la rectificarea bugetară, însă se mulțumește și cu mai puțin.

”Am cerut la rectificarea bugetară 1,8 miliarde lei pentru plata pagubelor culturilor înființate în primăvara anului 2020 afectate de seceta pedologică. (…) Acestea au fost sumele pe care colegii mei le-au fundamentat ținând cont de faptul că doreau să acopere 40% din pagubele produse. Cu siguranță că dacă vom primi 1 miliard, și noi și fermierii o să ne bucurăm”, a precizat Adrian Oros în cadrul unei conferință de presă susținută la sediul MADR.

Întrebat despre situația în care va fi nevoie de acordarea unor despăgubiri și pentru fermierii din vestul României, care vor fi cel mai probabil afectați de secetă anul acesta, șeful MADR a oferit următorul răspuns:

- Publicitate -

”În momentul în care vor apare asemenea și echipele de la nivelul prefecturilor vor constata aceste pagube, se vor centraliza la nivel de Prefectură în fiecare județ, ne vor fi comunicate și nouă, și Ministerului Finanțelor Publice, și Guvernului și se va lua o decizie”, a subliniat Oros.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.