Vot ISTORIC la Bruxelles pentru România! Carmen Avram a făcut anunțul

Vot istoric  privind noile norme UE în domeniul pescuitului, pe următorii 15 ani, anunțat de europarlamentarul Carmen Avram!

Eurodeputații, reuniți în sesiune plenară la Bruxelles, vor adopta în această săptămâna poziția Parlamentului European cu privire la noile norme UE în domeniul pescuitului, pe următorii 15 ani. Urmează, deci, reguli mult mai dure în domeniu, precum utilizarea dispozitivelor de geolocalizare și a jurnalelor video electronice pentru toate navele, dar și norme mai stricte, menite să transparentizeze trasabilitatea peștelui și a produselor de acvacultură pe întregul lanț alimentar.

„După trei ani de la comunicarea inițială a Comisiei, ne aflăm astăzi în fața unui vot istoric”, a spus eurodeputata Carmen Avram, în plenul Parlamentului European. 

„Acest regulament de control este unul dintre cele mai importante dosare pentru întreg sectorul de pescuit european. Țara mea, România, are o tradiție veche în pescuit, iar Marea Neagră – resurse pe cât de atipice, pe atât de ofertante. Și cu toate acestea, 75% din stocurile de pește sunt exploatate excesiv, pescuitul ilegal, nedeclarat și nereglementat a atins cote alarmante, iar specii emblematice, precum sturionul, devin istorie. Era mare nevoie, deci, de o schimbare radicală și imediată, iar acest regulament are soluția.

Reguli mai stricte, consolidarea sistemului de control al Politicii Comune în domeniul Pescuitului, instrumentele necesare pentru a proteja resursele și eco-sistemele marine, și a decanta speculanții de adevăratele comunități de pescari. Toate acestea vor pune capăt concurenței neloiale și subjugării acestui sector românesc. Mai mult, ne vor ajuta să atingem țintele celor două strategii fanion ale Uniunii Europene – Biodiversitate și De la fermă la furculiță. În final, vreau să îi mulțumesc colegei mele Clara Aguilera și echipei sale pentru munca depusă, iar statelor membre le doresc să vadă oportunitățile acestui regulament”, a precizat Carmen Avram în intervenția sa.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole