28 octombrie 2021 - 14:22

VIDEO Prins la furat cu… mașina de gunoi! Ideea ingenioasă a unui bărbat de 42 de ani

În ziua de 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeștii de Argeș au depistat un bărbat de 42 de ani, din Valea Danului, care transporta 6,99 metri cubi lemn foc, de esenţă fag, cu mașina de gunoi (autospecială), fără documente legale de provenienţă şi transport, se arată într-un comunicat al IPJ Argeș.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat ocolului silvic competent.

În ziua de 18 februarie a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care a au fost depistați 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani, care au tăiat sau transportat material lemnos pe drumurile publice, cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 11.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de peste 8 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

În ziua de 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeștii de Argeș au depistat un bărbat de 40 de ani, din Albeștii de Argeș, care transporta 0.300 metri cubi lemn foc, de esenţă fag, cu autoturismul, fără documente legale de provenienţă şi transport.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat ocolului silvic competent.

În urma verificărilor suplimentare, a reieșit faptul că materialul lemnos în cauză ar fi fost sustras din zona unei platforme primare de exploatare, motiv pentru care a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Cercetările continuă.