VIDEO Iarba grasa, remediu natural pentru multe afectiuni

Iarba grasă este o plantă bogată în vitaminile A, B și C. Contine multe minerale benefice, printre care magneziu, potasiu, calciu, fier și zinc. O cana de iarba grasa proaspata furnizeaza peste 2000 mg de calciu si 8000 mg de potasiu. Persoanele care consuma alimente bogate in calciu –  urzica, iarba grasa, seminte de susan – au oase flexibile, rezistente la fracturi.

Considerată de mulți, din neștiință, o buruiană, ea este de fapt un sprijin pentru agricultori. Pe lângă aceasta este chiar o delicatesă, dar și un bun remediu natural pentru multe afecțiuni.

Cu frunzele moi și suculente, iarba grasă are mai mulți acizi grași omega-3 decât în unele uleiuri de pește, scrie Nutrition and You. Cu toate acestea, iarba grasă are un conținut scăzut de calorii (16 kcal/100g), fiind bogată în fibre, vitamine și minerale. Vitamina A care se regăsește în iarba grasă este un puternic antioxidant natural cunoscut și ca o vitamină esențială pentru vedere.

În agricultură, iarba grasă poate fi utilizată și pentru a păstra umiditatea solului în jurul altor plante.

Colega noastră din Argeș, Elena Picu, ne  oferă câteva informații legate de beneficiile acestei plante de care „ne împiedicăm” la tot pasul.  

- Publicitate -

Corespondent Argeș: Elena Picu

CITESTE SI: Sectorul SUIN si AVICOL catre autoritati: „Suntem intr-o situatie extrem de DIFICILA financiar”

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole