VIDEO Dezastru natural! Seceta a ȘTERS de pe hartă un râu din România

Din păcate, și în România se întâmplă ceva greu de imaginat – Seceta a ”șters” de pe hartă un râu din Vrancea. A dispărut complet! După ce lacul Nuntași, din județul Constanța, care se întindea pe 800 de hectare, a secat aproape complet, o situație similară se înregistrează și în județul Vrancea.

Aici este vorba despre râul Sirețelul, care face parte dintr-o rezervație naturală. Totul a fost scos la iveală de Garda de Mediu care a înregistrat mai multe sesizări de la cetățeni potrivit cărora de vină pentru secarea râului ar fi intervenția omului, mai exact se credea că apa este folosită pentru irigații.

Ajunși la fața locului, comisarii de mediu și inspectorii de la Agenția pentru Protecția Mediului au constatat că, de fapt, cauza este seceta extremă. Nivelul apei freatice din care se alimenta Sirețelul a scăzut cu peste 2 metri, iar pe o porțiune de aproape o jumătate de kilometru râul a secat complet, iar în rest a rămas doar un curs firav.

video
play-sharp-fill

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole