Vestitul Târg de la Pui, organizat și anul acesta, dar în condiții speciale

Târgul de Toamnă de la Pui, județul Hunedoara, este unul dintre cele mai mari evenimente de profil din vestul țări, adunând anual mii de oameni. Anul acesta, ediția a fost organizată în condiții speciale prin inițiativa autorităților locale care au dorit să păstreze această tradiție. Reprezentanții administrației publice locale au distribuit măști de protecție participanților și le-au recomandat să respecte normele sanitare de protecție.

Cu toate că amploarea acestui eveniment a fost diminuată din pricina măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii noului virus covid – 19, târgul a adunat un număr mare de participanți, comercianți, producători agricoli din comună, precum și din localitățile învecinate, relatează publicația locală Servus Press.

Și primăria comunei Pui le-a transmis și recomandat tuturor participanților la acest târg să poarte mască de protecție și să respecte normale de igienă și conduită sanitară, pentru a se proteja pe ei însiși, dar și pe toți cei din jur.

“Ne-am bucurat că am putut să organizăm acest târg de toamnă, care este o manifestare de tradiţie în comuna noastră. Şi vremea a ţinut cu noi. Am primit foarte multe cuvinte frumoase din partea comercianţilor prezenţi care şi-au exprimat bucuria că au avut prilejul să participe la acest eveniment. Au fost prezenţi comercianţi şi din alte părţi ale judeţului, nu numai din comuna noastră”, a declarat Victor Stoica, primarul comunei Pui.

La eveniment au fost prezenți primarul comunei Pui, Victor Stoica, secretarul de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Vetuța Stănescu, deputatul Lucian Heiuș și fostul prefect al județului, Vasilică Potecă.

„Toamna are arome îmbietoare în comuna Pui din județul Hunedoara. În fiecare an încerc să-mi fac timp pentru a participa la minunatul târg de toamnă. Bucuria revederii cu micii producători hunedoreni de produse din carne și brânzeturi, cu meșteri care confecționează cu măiestrie produse artizanale, cu producătorii de fructe și legume care păstrează gustul copilăriei sau cu producătorii de must și vin poate fi cu greu descrisă în cuvinte.

Acești mici producători și meșteri merită toată aprecierea noastră pentru că datorită pasiunii și muncii lor generațiile prezente și viitoare se pot bucura de tradițiile specifice Hunedoarei. Felicitări domnului primar Victor Stoica pentru modul în care se implică în organizarea acestui eveniment de tradiție și multă putere de muncă pentru a duce mai departe astfel de inițiative care promovează această frumoasă regiune a județului nostru!”, a declarat secretarul de stat Vetuţa Stănescu.

La rândul său, deputatul Lucian Heiuş a declarat că: „Tradiționalul “Târg de la Pui” este unul dintre cele mai importante târguri din județul nostru. Am vizitat standurile, am stat de vorbă cu producătorii și am degustat produse tradiționale. Mulțumim pentru invitație domnului primar Victor Tiberiu Stoica”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole