Valul de proteste ia amploare și se extinde și în alte orașe

Valul de proteste al medicilor veterinari a luat amploare. La această oră mai mulți medici veterinari din țară pichetează în fața sedilor DSVSA. Protestatarii sunt nemulțumiți că Legea 236/2019 nu a fost pusă în aplicare, deși explică ei că a fost aprobată și publicată în Monitorul Oficial.

De precizat este faptul că legea privind acordarea unei sume lunare de 10.000 de lei trebuia să fie aplicată din luna martie 2020 dar nici până astăzi medicii veterinari care au contract de liberă practică cu ANSVSA nu au primit banii promiși, spun protestatarii. 
 

”Colegii mei, medici veterinari de liberă practică din județul Buzău, au protestat astăzi pentru faptul că legea 236/2019 aprobată și modificată prin OUG 106/2020 care a intrat în vigoare la 01 septembrie și care prevedea plata unor sume către toți medicii veterinari nu a fost pusă în aplicare. Și la nivel național au fost organizate de către Colegiul Medicilor Veterinari, la nivelul sediului fiecărei Direcții Sanitar veterinare, precum și la nivelul Autorității Sanitar-Veterinare… mai exact, medicii veterinari au prestat servicii veterinare și nu au încasat banii de două luni…plata pe septembrie și noimebrie.

La Buzău au participat aproximativ 10 persoane și a durat circa 2 ore, au fost afișate pancarte cu mesajul ”nemulțumiți de neaplicare legii 236…

La nivelul județului activitatea a fost întreruptă pe perioada protestului. Nici-un medic veterinar nu a asigurat asistența sanitar veterinară la nivelul circumscipțiilor. Nu au eliberat documente sanitar-veterinar animalelor. Medicii veterinari anunță că nu își vor mai desfășura activitatea, cu excepția urgențelor, până nu își primesc drepturile. Pe raza județului există 65 de medici veterinari.” a declarat Iulian Moca, purtător de cuvând DSVSA Buzău.

Valul de proteste continuă la București, Iași, Suceava și Reșița.

protest la sediul DSVSA București
protest la sediul DSVSA București

La Reșița, președintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava, Petre Dulgheru a spus că medicii veterinari vor renunța la protest după ce se vor respecta prevederile legale în ceea ce îi privește.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole