Protest al medicilor veterinari la sediul DSVSA

Medicii veterinari din 83 de comune ieșene au ieșit la protest în fața sediului DSVSA din Iași. Protestarii sunt în număr restrâns, respectând altfel normativele de distanțare.

 
La Iași, medicii veterinari din mai multe comune din județ, pichetează în fața sediului Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Protestatarii sunt nemulțumiți că Legea 236/2019 nu a fost pusă în aplicare, deși explică ei că a fost aprobată și publicată în Monitorul Oficial.
 
De precizat că legea privind acordarea unei sume lunare de 10.000 de lei trebuia să fie aplicată din luna martie 2020 dar nici până astăzi medicii veterinari care au contract de liberă practică cu ANSVSA nu au primit banii promiși, spun protestatarii. 
 
Sumele încasate până acum sunt practic insuficiente iar cu încasările actuale riscă falimentul. 
 
Medicii veterinari spun că vor picheta sediul instituției ieșene și în perioada următoare și nu se lasă până când doleanțele lor nu sunt ascultate și respectate. 
 
 
Autor: Daria Diaconiuc 
sursa foto: bzi.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole