25 iunie 2022 - 19:36

USAMV Iași se extinde cu o nouă bază modernă de practică

Vești bune pentru studenții de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV Iași). Investițiile de la baza de practică pe care aceştia o au la Plaiul Şarului, comuna Şaru Dornei, din judeţul Suceava sunt aproape finalizate.

Lucrările de extindere și reabilitare se ridică la 7,1 milioane de lei si s-au derulat pe o perioadă de peste un an. De peste 10 ani universitatea desfăşoară activităţi de practică pentru studenţi, iar în curând aceștia vor beneficia de o cantină, spaţii de seminar, o bibliotecă, un spaţiu de conferinţe sau întâlniri, unde pot fi ţinute seminarii.

Trebuie menționat faptul că unitatea de învățământ are parteneriate cu diferite ferme la nivel local, și ţine legătura cu cei din zonă, pentru a avea relaţii bune. Pe langă codițiile de cazare de patru stele, tinerii sunt duşi dimineaţa de microbuzele Universităţii către fermele unde fac practică, iar seara sunt aduşi la căminul studențesc.

Campusul are de acum și un teren de sport nou, construit pe amplasamentul celui de tenis, extins într-unul multidisciplinar, unde se poate juca fotbal sau handbal. Fondurile alocate au venit atât din surse guvernamentale, cât şi din veniturile proprii ale USAMV Iași.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.