UNTUL DE CRISTURU SECUIESC ȘI PÂINEA DE CARTOFI, DIN HARGHITA, DEMNE DE ATESTĂRI EUROPENE

Untul produs la Cristuru Secuiesc sau pâinea cu cartofi sunt două dintre produsele locale din Harghita care pot obţine certificarea la nivel european, a declarat, la Miercurea Ciuc, Ionuţ George Diaconeasa, consilierul ministrului Agriculturii, citat de AGERPRES.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Ionuţ George Diaconeasa a afirmat că potenţialul gastronomic al judeţului Harghita este foarte mare, iar produsele locale sunt de bună calitate, așa că merită să treacă la nivelul următor, prin atestare.

„Cu siguranţă vom identifica şi vom promova şi din judeţul Harghita cel puţin unul sau două produse. Untul de Cristuru Secuiesc are tradiţie, are renume local, îl recomandă foarte mult calitatea, faptul că ei nu fac rabat sub nicio formă de la calitate, ţin foarte mult la imaginea produsului, sunt prezenţi la evenimente, îl promovează. Am mai identificat, de asemenea, pâinea cu cartofi care, la fel, este un produs recunoscut inclusiv pe pieţele din Bucureşti”, a spus consilierul ministrului Agriculturii, potrivit AGERPRES.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI
Acesta a punctat faptul că prin campania de informare derulată la nivel naţional se doreşte creşterea numărului produselor care aplică la sistemele de calitate şi certificarea lor conform normelor Comisiei Europene, în prezent România având doar patru astfel de produse.

El ţinut să precizeze că certificarea produselor la nivel european aduce atât beneficii consumatorilor, care ştiu că achiziţionează un produs de foarte bună calitate, cât şi producătorului, căruia i se deschid noi pieţe, atât în ţară cât şi în Uniunea Europeană.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult