Unde poți pescui păstrăv cu 20 de lei pe zi

Pescarii buzoieni au primit o veste bună. După doi ani în care pescuitul la păstrăv în apele râului Bâsca Mică a fost interzis, Romsilva dă undă verde pescuitului recreativ.

”Întrucât în anii 2018 și 2019 acest fond de pescuit a fost repopulat cu aproximativ douăzeci de mii de puieți de păstrăv indigen, pescuitul a fost interzis. Însă, începând cu acest an, pescuitul este din nou permis”, au anunțat reprezentanții Romsilva.

Totuși, cei care vor să petreacă o zi în natură, în mijlocul pădurii, la pescuit, sunt obligați să respecte anumite reguli și să achite o taxă către administratorul fondului de pescuit, respectiv Ocolul Silvic Gura Teghii.

”Pescuitul recreativ se realizează de pe mal sau din barcă, cu o singură undiță sau cu o lansetă, ținută în mână folosind în exclusivitate momeli artificiale.

păstrăv

- Publicitate -

Undița sau lanseta va fi prevazută cu cel mult doua cârlige. Se pot reține numai capturile de păstrăvi cu lungimea minimă de 20 de centimetri. Puietul și exemplarele de pești capturate, ale căror dimensiuni sunt sub cele menționate mai sus, se eliberează de îndată în apă, în stare vie, în locul capturării. Fiecare pescar, deținător de documente, poate reține maximum 10 păstrăvi pe zi”, se arată în regulamentul inițiat de Romsilva.

Taxa pentru o zi de pescuit pe Bâsca Mică este de 20 de lei. Sezonul de pescuit se va încheia pe 30 septembrie 2020 și se va deschide, din nou, pe 1 aprilie 2021.

Romsilva administrează două fonduri de pescuit în Buzău, respectiv Bâsca Mică (de la izvoare  până la confluenta cu Bâsca Mare – 68 km) și Bâsca Mare( de la  punctul Paltenul Unguresc – la confluența cu Bâsca Mare – 45 km).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole