Romsilva: Peste 13.000 hectare reimpadurite in acest an

Suprafaţa forestieră regenerată în acest de Romsilva a fost de 13.631 de hectare, cu 1.016 de hectare mai mult faţă de programul anual, care prevede regenerări pe 12.615 hectare, potrivit datelor prezentate, joi, într-o conferinţă de presă, de către directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, transmite AGERPRES.

Bilanţul pe acest an al Regiei arată că, în total, în cele două campanii de împăduriri, au fost regenerate 8.589 de hectare pe cale naturală şi 5.042 pe cale artificială, fiind plantaţi astfel circa 31 de milioane de puieţi forestieri proveniţi din pepinierele proprii.

„Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a investit în acest an circa 130 de milioane de lei în regenerarea pădurilor proprietatea publică a statului. De asemenea, pentru spijinirea acţiunilor de împăduriri derulate de voluntari, Romsilva o oferit în acest an, gratuit, 542.290 de puieţi forestieri”, a spus Mihăilescu.

Conform oficialului, în ultimii cinci ani, RNP – Romsilva a regenerat natural şi artificial 79.601 hectare, plantând 170,59 milioane de puieţi forestieri, cu o investiţie cumulată în valoare de 593 de milioane de lei.

În privinţa perdelelor forestiere, bilanţul Romsilva arată că, în acest an, a înfiinţat perdele forestiere pe o suprafaţă de 68 de hectare, cu o lungime totală de 22,6 kilometri, prin realizarea de lucrări de împădurire pe mai multe şantiere din judeţele Călăraşi şi Constanţa, fiind plantaţi circa 340.000 de puieţi forestieri.

- Publicitate -

Costul total al lucrărilor de înfiinţare a perdelelor forestiere pentru anul 2019 este de circa 890.000 de lei.

„În anii precedenţi, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a înfiinţat perdele forestiere pe o suprafaţă de peste 30 de hectare şi o lungime de peste 10 kilometri pentru protejarea autostrăzii A2. Programul actual de realizare a perdelelor forestiere de protecţie a căilor de comunicaţii prevede înfiinţarea acestora pe 591,83 hectare, pe o lungime de 197 kilometri, din care 120,6 kilometri pentru protecţia autostrăzilor A1, A2 şi A3, şi restul pentru protejarea Centurii Bucureşti şi a drumurilor pe raza judeţelor Argeş, Arad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Ialomiţa, Giurgiu şi Vrancea”, a menţionat şeful Romsilva.

Potrivit sursei citate, până în prezent, s-au depus la autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură proiecte de Hotărâri de Guvern privind aprobarea amplasamentului şi declanşarea procedurilor de expropriere pentru realizarea a 12 obiective de investiţii, cu o suprafaţă totală de 324,73 hectare, din care au fost adoptate trei Hotărâri de Guvern pentru suprafaţa totală de 87,62 hectare. „Se lucrează în prezent la planurile parcelare, planurile topografice şi listele de imobile pentru 16 obiective de investiţii. În acest moment, sunt întocmite şi recepţionate de Oficiul pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară planurile topografice pentru suprafaţa de 119,99 hectare”, relevă datele prezentate de Gheorghe Mihăilescu.

Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, susţine joi, la sediul instituţiei, o conferinţă de presă în cadrul căreia prezintă activitatea din 2019 a instituţiei pe care o conduce, precum şi planurile pentru anul viitor.

Romsilva funcţionează sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) şi administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietate publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor din România şi are ca scop gospodărirea durabilă şi unitară, în conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice şi ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publică a statului.

În cadrul Romsilva lucrează 16.500 de persoane.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole