UN PARLAMENTAR VREA SĂ ȘTIE CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CÂNEPA ROMÂNEASCĂ

Tot mai rar se vorbește despre cânepa românească, atât de apreciată în trecut în afara granițelor țării. Dacă înainte aceasta era numită Cânepa de Aur a României, acum ea pare să fi dispărut din gospodăriile autohtone, așa cum a atras atenția un parlamentar din Timiș.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

„Este de precizat că soiurile românești de cânepă au fost recent ameliorate la Stațiunea de Cercetare Lovin, din județul Timiș, unde culturile ating până la patru metri, talia culturilor fiind o caracteristică foarte importantă pentru a obține o lungime a fibrei cât mai mare. Ca un element suplimentar, cânepa se pretează și la o cultivare eco”, spune alesul din Vestul țării.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

În aceste condiții el cere precizări din partea Ministerului Agriculturii referitoare la cultivarea acestei plante și la schemele de sprijin fixate pentru ajutorarea fermierilor care decid să se orienteze către aceste culturi, atât de apreciate în trecut.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult