UN FERMIER DIN BOTOȘANI, SUSPECT DE ANTRAX

În România se înregistrează în fiecare an câteva cazuri de antrax, însă forma cutanată nu pune viaţa în pericol precum antraxul pulmonar, a declarat marţi pentru AGERPRES consilierul onorific al ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE OAMENI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV
„Antraxul nu este total neobişnuit în România. În general apar în fiecare an câteva cazuri transmise de la animal, însă forma cutanată a bolii nu este forma foarte gravă care să pună viaţa în pericol, aşa cum este antraxul pulmonar care este cauzat de inhalarea de spori ai bacilului. Este vorba despre un contact cu animalul sau produse de la animalul bolnav care pot să ducă la apariţia unor leziuni cutanate şi care sunt tratabile şi nu pun aşa probleme de sănătate publică cum ar putea să pună de exemplul antraxul pulmonar sau digestiv”, a explicat Rafila.

Un fermier din Botoşani este suspect de antrax (n.r. forma cutanată), însă pentru confirmare au fost trimise probe biologice la Institutul Cantacuzino.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI AVANTAJOASE PRETURI

„Este vorba despre un fermier din Botoşani care are mai multe vite care au fost vaccinate împotriva antraxului, asta declară el. Autoritatea veterinară locală face verificări. Vor să vadă dacă este vreun animal bolnav. Persoana prezintă trei leziuni tegumentare care sugerează că ar putea să fie vorba despre antrax dar nu au fost confirmate până în momentul de faţă. Sunt trimise probe biologice la Institutul Cantacuzino pentru confirmare”, a spus consilierul ministrului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole