26 septembrie 2021 - 01:20

Un cunoscut fermier își vinde toate animalele! ”M-au umilit politicienii! Suntem sclavii societății”

Un cunoscut fermier din România își vinde ferma de animale! În urmă cu câteva zile, Ștefan Muscă a anunțat la AGRO TV, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, că își vinde toate vacile. Fermierul este dezamăgit de lipsa de ajutor și de măsuri concrete din partea guvernanților și spune că nu mai are cu ce să-și întrețină afacerea, așa că se vede nevoit să o scoată la vânzare. 

”Am ajuns după 34 de ani de agricultură să stau cu sufletul la gât, că vin traderii și îmi iau tot ce am, că vin cei de la leasing-uri și îmi iau utilajele. Nu s-a făcut nimic, au rămas în aer trei ordonanțe. Ordonanța cu băncile, prin care trebuia să ne amâne creditele măcar până la 31 decembrie 2021, nu s-a mai dat nici Agro Invest. (…) Au distrus zootehnia! Eu de mâine bag vacile la vânzare, să vină să le ia Emil Dumitru, să vină să le ia Oros. O să vedeți câte ferme o să se vândă acum și nimeni n-a luat nicio măsură”, a spus, cu durere în suflet, Ștefan Muscă.

La câteva zile după ce a făcut anunțul la AGRO TV, fermierul din județul Giurgiu a postat anunțul și pe facebook, astfel încât să poată fi contactat de cei interesați. Reacțiile nu au întârziat să apară, mai mulți dintre prietenii săi rugându-l pe fermier să se mai gândească la această decizie.

”Este păcat de cât ai muncit să renunți. Ai tras prin noroiul până la genunchi să te ridici, iar acum să renunți? Mai gândește-te”, îl îndeamnă un prieten de pe rețeaua socială. Ștefan Muscă, însă, pare hotărât să vândă animalele și spune că ferma va fi vândută toată odată. ”M-au umilit politicienii iresponsabili, și-au pierdut fermierii încrederea în mine, suntem sclavii societății românești! Ei doresc să rămână numai produsul străin”, scrie fermierul.