Stefan Muscă: ”De mâine scot vacile la vânzare, să vină să le ia Oros!”

Odată cu încheierea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, au început jocurile politice pentru formarea unei noi majorități în Parlament și, implicit, a unui nou Guvern. Astfel, este posibil ca Ministerul Agriculturii să fie preluat de o echipă nouă în viitorul apropiat, fapt care creează multe dezbateri în rândul fermierilor. Cine va fi noul ministrul al agriculturii? La această întrebare a încercat să răspundă și Ovidiu Ghinea împreună cu invitații săi în emisiunea ”Agricultura la Raport”. Ștefan Muscă

Printre numele vehiculate și agreate de mai mulți fermieri se află Adrian Pintea, actualul director general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Numele acestuia a fost rostit de mai mulți agricultori în cadrul emisiunii, printre care și Ștefan Muscă.

”Când ne revenim la minte? Când devenim români adevărați? Când nu mai călcăm peste cadavrele străbunilor noștri, care și-au dat viața să ne lase un pământ bun? Un om mai bun ca Adrian Pintea pentru Ministerul Agriculturii nu există la ora aceasta în România! Toți marii fermieri și-au dat acceptul ca Adrian Pintea să fie ministru. Trebuie să aibă susținere. 

Nu vă dați seama ce înseamnă să dăm Ministerul Agriculturii unui partid cu 5%? Nu vă dați seama că n-au votat decât 30% din populație? Noi suntem cei care producem hrană pentru poporul român, cum să ne conducă cineva dintr-un partid cu 5%? Haideți să ne întâlnim cu toții, să punem baza unei mari asociații, să găsim niște oameni fără aroganță. 

Un an de zile m-am zbătut prin minister, și mi s-ar răspuns numai cu nu se poate, sau cu o să facem. Nu s-a făcut nimic. Uitați-vă în ce situație suntem. Uitați-vă cum se vând fermele pe bani de nimic. Ne trebuie un om care ne primește, ne trebuie un specialist și un finanțist. Un finanțist mai bun ca Adrian Pintea nu există la această oră. Trebuie să facem presiuni, să fim și noi capabili să ne punem un ministru pe placul nostru, un ministru care ne primește la discuții”, a precizat Muscă într-o intervenție telefonică.

Vizibil supărat de modul în care a fost condusă agricultura românească până în acest moment și venind după un an extrem de dificil, fermierul Ștefan Muscă a anunțat că, în curând, își va scoate animalele la vânzare, pentru că nu mai face față să-și susțină afacerea.

”Am ajuns după 34 de ani de agricultură să stau cu sufletul la gât, că vin traderii și îmi iau tot ce am, că vin cei de la leasing-uri și îmi iau utilajele. Nu s-a făcut nimic, au rămas în aer trei ordonanțe. Ordonanța cu băncile, prin care trebuia să ne amâne creditele măcar până la 31 decembrie 2021, nu s-a mai dat nici Agro Invest. (…) Au distrus zootehnia! Eu de mâine bag vacile la vânzare, să vină să le ia Emil Dumitru, să vină să le ia Oros. O să vedeți câte ferme o să se vândă acum și nimeni n-a luat nicio măsură”, a mai adăugat Ștefan Muscă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole