Priveghi pentru agricultura romaneasca! Stefan Musca: ”Suntem in MOARTE CLINICA!”

Priveghi pentru agricultura românească și fermierii români! În emisiunea ”Agricultura la Raport”, fermierul Ștefan Muscă a recurs la un gest de protest inedit și, în același timp, disperat. Acesta a aprins două lumânări pentru agricultura românească, despre care fermierul spune că se află în moarte clinică. Acesta și-a explicat gestul, spunând că dorește să tragă un semnal de alarmă pentru cei de la Guvern și de la Ministerul Agriculturii.

”Am adus aceste lumânări să tragem un semnal de alarmă și să le aducem aminte acestor domni care ne conduc că deja fermele au intrat în moarte clinică. Suntem aproape de finish. Vom preda celor care vor fi mai capabili decât noi, noi nu mai putem, ne-am bătut și cu sistemul, și cu seceta. Nu se mai poate face nimic. Am intrat în moarte clinică! Indiferent ce s-ar spune, indiferent dacă deranjez pe cineva, suntem în această situație nu doar din cauza secetei, ci și datorită acestui sistem și a acestor domni care ne conduc.

Eu, de exemplu, nu am luat banii pe lapte din luna februarie. Nu este vina nici a mea, nici a procesatorului, că el nu și-a mai primit banii de la spitale, de la penitenciare, adică de la stat. (…) S-a invocat covidul, a pierdut omul contractele cu supermarketurile… Nu și-a mai primit banii de la spitale, de la penitenciare, ba mai mult, a rămas în aer și programul ”cornul și laptele”. Singura cale de atac a mea era să-i cer insolvența și să trimit 150 de oameni acasă, să distrug niște români necăjiți ca și mine”, a explicat Ștefan Muscă.

Fermierul din Giurgiu a mai subliniat că agricultorii din zona sa nu mai au nicio speranță, iar situația în care se află este una tragică. Mulți nu mai au bani nici să trăiască de pe o zi pe alta, pentru că nu și-au mai primit banii pe lapte de șapte luni de zile, iar aceasta este singura lor sursă de venit.

”Fermierii nu mai au nicio speranță. Nu mai există speranță! Acești oameni nu-și mai pot plăti nici dobânzile, nu mai vorbim de creditele bancare. Nimeni nu va fi răspunzător de ceea ce pățesc oamenii aceștia. Dacă mânie vor lua banii pe lapte, nu vor rămâne cu nimic în mână, pentru că deja avem penalități enorme. Mai mult, vin executorii peste ei acasă, îi sperie. Este un genocid asupra populației! Acest Guvern trebuia să ne facă o reeșalonare pe 5-7 ani, iar cu cei care se întâlneau la masă, să promită că ne dau din nou să începem anul agricol. Altfel, degeaba facem reeșalonare pentru anul viitor. Eu pot să fiu convins că am anul viitor producții duble, să pot să plătesc datoria din 2020 și 2021?

Este un moment în care nu mai am nicio speranță, pentru că de 30 de ani tot aștept să se facă ceva benefic pentru agricultură. Eu vând produsul la ora asta la prețul de acum 15 ani, în timp ce inputurile au crescut cu 300%, motorina s-a scumpit. (…) Noi îi cerem statului să facă ceea ce poate, nu i-am cerut imposibilul niciodată. Iar statul, de 30 de ani de zile, ne-a întors spatele!”, a mai spus cu supărare fermierul Ștefan Muscă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole