ULTIMUL EPISOD DIN FILMUL CARE A FĂCUT CELEBRĂ TRANSILVANIA, PREZENTAT LA NEW YORK

Documentarul „Wild Carpathia – Seasons of Change”, realizat de Charlie Ottley şi Oana Mihai, va fi prezentat în data de 27 iunie, de la ora 18,30, în premieră nord-americană, în vestita sală de conferinţe Trusteeship Council Chamber, de la ONU – New York.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE OAMENI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Potrivit unui comunicat al ICR New York: de o factură cultural-artistică deosebită, evenimentul programat la sediul central al organizaţiei mondiale se înscrie cu brio în strategia naţională de diplomaţie publică, fiind menit a sprijini candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, mandatul 2020-2021.

Acţiunea, în deschiderea căreia Alteţa Sa regală prinţul Charles de Wales, moştenitor al tronului britanic, promotor activ şi entuziast al frumuseţilor naturale ale României, va adresa publicului prezent la eveniment un mesaj video introductiv, este organizată de Misiunea Permanentă a României la ONU şi de Institutul Cultural Român din New York, potrivit AGERPRES

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI AVANTAJOASE PRETURI

Charlie Ottley – realizatorul britanic al miniseriei Wild Carpathia (http://www.carpathia.org/en/) – le va prezenta diplomaţilor acreditaţi la ONU, reprezentând 193 de state membre, cel mai recent documentar despre frumuseţile naturale ale României, intitulat „Wild Carpathia – Seasons of Change”.

După difuzarea filmului la ONU, va urma o sesiune de întrebări şi răspunsuri susţinută de Charlie Ottley (realizator) şi de Oana Mihai (producător).

Ultimul episod al seriei „Wild Carpathia – Seasons of Change” (cu o durată de 47 de minute, în limba engleză) urmăreşte transformările peisajului din Carpaţi – de la ruginiul toamnei, trecând prin zăpezile iernii, până la înmugurirea de primavară – şi elogiază frumuseţea fără egal a naturii, într-o lume a culorilor vii şi a tradiţiei păstrate nealterată peste veacuri. De la sate şi comunităţi ce prosperă graţie conservării şi ecoturismului, la locuinţe neolitice în peşteri, de la piscuri îndepărtate, îmbrăcate în zăpadă, la biserici de gheaţă, filmul prezintă o faţă nemaivăzută a României.

„Wild Carpathia – Seasons of Change” trage totodată un semnal de alarmă în privinţa efectelor devastatoare ale defrişărilor ilegale din pădurile seculare româneşti. Episodul „Anotimpurile schimbării” explică, de asemenea, cum şi de ce trebuie ca aceste acţiuni să înceteze: ecoturismul şi turismul cultural pot reprezenta viitorul pentru aceste zone, dar numai dacă vor fi oprite tăierile haotice de copaci va putea fi evitată distrugerea masivă a ultimei regiuni ‘sălbatice’ a Europei şi a nepreţuitelor comori pe care le ascunde.

Jurnalist, scriitor şi prezentator al unor emisiuni de călătorie, Charlie Ottley a lucrat ca jurnalist independent şi poet, fiind autor a unor articole publicate în The Daily Express, Food & Travel Magazine, The Mail şi nu numai.

Fotograf şi producător de film, Oana Mihai este coproducătorul seriei „Flavours of Romania”, ce va fi difuzat în toamna aceasta şi în România. Licenţiată în Studii Europene, şi-a început cariera în domeniul multimedia, în cadrul companiei de web design VBM Concept.

În anul 2012, a fost coordonator de locaţii pentru „Wild Carpathia 2: From the Mountains to the Sea”, pentru ca mai apoi să fie producător asociat şi co-fundraiser pentru „Wild Carpathia 4: Seasons of change”. Alături de producătorul şi regizorul Charlie Ottley, a desfăşurat activităţi ce au contribuit la strângerea de fonduri, într-una dintre cele mai de succes campanii de acest gen din România, precum şi la pregătirea şi coordonarea subiectelor pentru acest documentar, filmări, realizarea fotografiilor necesare pentru making off şi relaţia cu presa.

Oana Mihai a apărut în numeroase interviuri radio şi televizate, încurajând şi promovând cu succes protejarea patrimoniul natural şi cultural al României.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole