ULTIMA ORĂ: România are vicepreședinte la COGECA!

O nouă victorie la nivel european pentru fermierii români: începând de joi, 30 noiembrie, România are vicepreședinte la COGECA (Confederația Generală a Cooperativelor Agricole) în persoana lui Florentin Bercu, reprezentant al Alianței pentru Agricultură și Cooperare (AAC) și director executiv al Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV).

Înființată în 1959, COGECA reprezintă interesele generale și specifice ale cooperativelor europene agroalimentare, forestiere și piscicole în rândul instituțiilor UE și al altor organizații socio-economice care contribuie la luarea deciziilor europene.

Prin alegerea lui Florentin Bercu (foto jos) în funcția de vicepreședinte al COGECA, care a obținut joi, la Bruxelles, 109 din cele 155 de voturi exprimate, Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC) își consolidează poziția la nivelul COPA-COGECA. În momentul de față, România are în structurile de conducere ale cooperativelor și fermierilor europeni un vicepreședinte COPA – Marius Micu (Federația Națională PRO AGRO), care reprezintă organizațiile fermierilor din țara noastră – și un vicepreședinte COGECA – Florentin Bercu (UNCSV), care reprezintă organizațiile cooperativelor agricole din România. De asemenea, la nivelul Grupurilor de Lucru, AAC deține două funcții de vicepreședinte: Liliana Piron (LAPAR, Grupul de Lucru Plăți Directe) și Alexandru Țachianu (Federația Națională PRO AGRO, Grupul de Lucru Cereale și Oleaginoase).COGECA,Florentin Bercu

,,Candidatura mea se bazează pe o angajare fermă față de prioritățile cheie cruciale pentru dezvoltarea durabilă, sustenabilă și avansarea comunității noastre cooperatiste agricole. Având încredere în puterea transformatoare a cooperativelor agricole, mă angajez să stimulez dezvoltarea socio-economică în zonele rurale prin implementarea unor măsuri care facilitează înființarea, dezvoltarea și consolidarea cooperativelor în Uniunea Europeană.

Cooperativele din România sunt în creștere și se consolidează. Susținând reglementări agricole corecte, îmi propun să pun umărul la consolidarea poziției fermierilor prin intermediul cooperativelor pe întreg lanțul alimentar, promovând un mediu echitabil. Conștient de provocările epocii digitale, mă angajez să contribui la dezvoltarea unei strategii echilibrate la nivelul UE pentru gestionarea riscurilor, asigurând competitivitatea și adaptabilitatea fermierilor. Sunt dedicat furnizării de alternative eficiente pentru controlul bolilor și dăunătorilor, menținând în același timp sănătatea publică și stabilitatea economică. Susțin practici agricole durabile, pledând pentru reglementarea utilizării pesticidelor și a noilor tehnici genomice. În plus, subliniez necesitatea flexibilității în obligațiile PAC și propun un buget post-2027 de cel puțin 1% din PIB-ul UE, crescând la 1,4% în cazul integrării Ucrainei. O să prioritizez adaptarea strategiei de la fermă la furculiță, promovarea programelor de digitalizare agricolă, actualizarea legislației pentru protecția pieței și intensificarea de cercetări pentru varietăți cu o toleranță ridicată la schimbările climatice. Vom lupta să obținem excluderea animalelor de fermă din sfera Directivei privind Emisiile Industriale și îmi propun să validăm habitatele naturale, stabilind numărul optim de animale sălbatice și densitatea de suprafață adecvată pentru carnivorele mari.

Puteți conta pe mine și pe România pentru subiectele fierbinți și pentru orice bătălie pe care trebuie să o ducem împreună pentru cooperativele și fermierii noștri, vom fi ferm în prima linie.

Cei interesați să vadă evoluția sectorului cooperatist și agricol românesc au ocazia să o facă participând la Congresul European al Fermierilor și Cooperativelor, care va fi organizat de COPA COGECA în octombrie 2024 la București, și vă invităm să participați încă de pe acum.

Sunt om de echipă, gata să discutăm, colaborăm, identificăm obiective comune, construim împreună și să ne sprijinim reciproc.

În concluzie, vă prezint nu doar o candidatură, ci și o angajare fermă față de aceste priorități cheie. Vă solicit sprijinul pe măsură ce ne îmbarcăm în această călătorie, conturând un viitor pentru comunitatea noastră agricolă care să fie sustenabil, prosper și rezilient”, a fost mesajul cu care Florentin Bercu i-a convins, la Bruxelles, pe reprezentanții cooperativelor agricole din Europa să îi acorde votul pentru funcția de vicepreședinte COGECA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole