Decizie APIA de ULTIMA ORA! Nu se mai primesc cereri pentru Măsura 21

Măsura 21 – decizie de ultimă oră! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari ai Măsurii 21 « Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza Covid-19«, că doar în data de 2 octombrie 2020, va SUSPENDA TEMPORAR activitatea de primire a cererilor.

”Modificările/completările aduse la Măsura 21 de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – PNDR pentru sectorul legume-fructe și cartofi sunt:

Completarea codurilor de cultură pentru Legume cultivate în câmp, fructe și cartofi eligibile și cu următoarele coduri aferente industrializării respectiv:

2517 (Cartofi timpurii, semitimpurii și de vară pentru industrializare);
3537 (Tomate câmp pentru industrializare);
3547 (Castraveți pentru industrializare),
6547 (Caiși și zarzări pentru industrializare);
6567( Cireși și vișini pentru industrializare).
Adaptare condiții specifice după structura exploatațiilor:

Pentru beneficia de sprijin temporar cu caracter excepțional în sectorul legume-fructe cultivate în spații protejate (sere și solarii) prin Măsura 21:
-solicitantul trebuie să exploateze un teren agricol cu o suprafață de cel puțin 0,30 ha, în conformitate cu datele înscrise în cererea unică de plată 2020;
-suprafața cultivată cu legume-fructe de minimum 0,10 ha;
-suprafața parcelei pentru legume de minimum 0,03 ha;
-suprafața parcelei pentru fructe de minimum 0,10 ha.
Pentru beneficia de sprijin temporar cu caracter excepțional în sectorul legume-fructe și cartofi cultivate în câmp prin Măsura 21:
-solicitantul trebuie să exploateze un teren agricol cu o suprafață de cel puțin 1 ha, în conformitate cu datele înscrise în cererea unică de plată 2020;
-suprafața cultivată cu legume-fructe și cartofi de minimum 0,30 ha;
-suprafața parcelei pentru legume și cartofi de minimum 0,30 ha;
-suprafața parcelei pentru fructe de minimum 0,10 ha.

Măsurile de modificare /adaptare se impun și vin în sprijinul fermierilor fiind incluse culturile destinate industrializării, practic culturile eligibile pentru sprijinul cuplat.

Totodată, reglementarea privind suprafețele cultivate în spații protejate din sectorul legume fructe și cartofi, creează posibilitatea fermierilor mici să beneficieze de sprijinul temporar cu caracter excepțional reglementat prin Măsura 21.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole