Neconcordanțe la Măsura 21! Micii fermieri cer modificarea condițiilor pentru subvenții

Micii fermieri care cultivă legume în spații protejate sunt nemulțumiți de condițiile pentru acordarea ajutorului de stat prin Măsura 21. Mai mult, potrivit lui Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, există câteva neconcordanțe între fișa măsurii și ghidul solicitantului, greșeli care trebuie corectate urgent. Acesta a semnalat neconcordanțele către Ministerul Agriculturii, iar corecturile se vor face în zilele următoare, astfel încât cât mai mulți fermieri să poată beneficia de această subvenție.

”Anunț important pentru cultivatorii de legume în spații protejate în contextul accesării de către aceștia a Măsurii 21. În urma apariției Ghidului Solicitantului și softului APIA care generează Cererea de plată, am observat câteva neconcordanțe între Fișa Măsurii și Ghidul Solicitantului și anume faptul că foarte mulți cultivatori de legume în spații protejate nu erau eligibili la Măsura 21.

În acest sens am avut câteva discuții cu reprezentanții MADR cărora le mulțumesc că m-au ascultat și se pare că au înțeles cele semnalate iar în câteva zile acestea vor fi rezolvate atât în Ghid, cât și în softul APIA. Deci dragi fermieri, se pare că începând de luni, cel târziu marți, conform celor stabilite la discuțiile telefonice, lucrurile se vor rezolva favorabil pentru toți fermierii legumicultori din România.

Dacă lucrurile vor sta așa vom vedea și personal am încredere în ceea ce am discutat și stabilit cu doamna Director AM PNDR Dana Rebega, o profesionistă desăvârșită, și cu domnul Ministru Secretar de Stat Emil Dumitru, momentan singurul om din conducerea MADR care a fost și este alături de noi fermierii mici, de Ferma de Familie care va fi viitorul în producerea de hrană sănătoasă și proaspătă pentru consumatori. Așteptăm cu interes modificările. Vă reamintesc că Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt, membru al Uniunii Salvăm Țăranul Român, vă stă la dispoziție pentru întocmirea și depunerea cererilor de finanțare pentru Măsura 21. Doamne ajută!”, a transmis fermierul Ion Păunel.

Potrivit Ghidului solicitantului pentru Măsura 21, fermierii din sectorul legume-fructe și cartofi beneficiază de următoarele ajutoare:

a) legume cultivate în câmp, fructe și cartofi

între 0,3 Ha  –  1 Ha  –   700 Euro
între 1,01 Ha – 3 Ha  –  1200 Euro
între 3,01 Ha – 5 Ha  –  3000 Euro
între 5,01 Ha – 10 Ha –  4000  Euro
peste 10 Ha – 5000 Euro 

b) legume, fructe cultivate în spații protejate (sere și solarii)

între 0,1 Ha  – 0,29 Ha  –   700 Euro
între 0,3 Ha – 0,5 Ha   –    1200 Euro
între 0,51 Ha – 1 Ha    –    3000 Euro
între 1,01 Ha  – 2 Ha    –    4000 Euro
peste  2 Ha  –  5000 Euro

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Din cite am inteles sunt eligibili doar cei ce au peste un ha de teren declarat la apia.cu cei care au declarate doar solariile cum rămîne.sau aia muncesc degeaba

  2. Cam asa ceva se vede daca nu suntem eligibile la apia noi nu avem dreptul desi avem 0.30.ari de solari nu avem dreptul este o nedreptata

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole