Ministrul agriculturii, anunț de ULTIMĂ ORĂ: Fonduri suplimentare pentru PROGRAMUL TOMATA!

Executivul urmează să aprobe în ședința de guvern de săptămâna viitoare suplimentarea cu 13 milioane de euro* a bugetului pentru Programul Tomata cilul I, a anunțat miercuri ministrul agriculturii, Florin Barbu, în cadrul primei ediții a Conferinței Naționale a Legumicultorilor.

Tot atunci va fi aprobată și alocarea sumei cuvenite pentru ciclul II din Programul de susținere a producției de legume în spații protejate, a precizat șeful MADR.

Principalele subiecte abordate în cadrul Conferinței Naționale a Legumicultorilor au vizat: Planul Strategic PAC, Programul Tomata, investițiile în spații de depozitare, accesarea fondurilor europene și dificultăți întâmpinate de fermieri, accesul în piețe și supermarketuri, colaborarea cu administrația locală.

„Dragi fermieri, vă asigur că atât instituția pe care o conduc, cât și Guvernul României au o responsabilitate foarte mare, aceea de a proteja fermierii și legumicultorii români, de a-i sprijini și, nu în ultimul rând, de a promova produsele românești, astfel încât să găsim tot timpul anului în magazine aceste produse, iar românii să cumpere românește!”, a declarat ministrul Florin Barbu în cadrul intervenției sale.

Conferința Națională a Legumicultorilor a avut loc în cadrul primei ediții a târgului HORTISHOW, eveniment dedicat legumiculturii și identificării de soluții pentru dezvoltarea horticulturii din România, organizat miercuri, 6 septembrie 2023, în comuna Obârșia, din județul Olt, în incinta fermei horticole Radu.

*Serviciul de Presă și Relații Publice al MADR a transmis că, dintr-o regretabilă eroare, într-o primă informare a fost vehiculată suma de 18 milioane de euro, în loc de 13 milioane de euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole