Fonduri suplimentare pentru Programul Tomata!

Programul Tomata a avut anul acesta un ecou peste așteptări în rândul micilor fermieri.

Potrivit ministrului agriculturii, Florin Barbu, faptul este îmbucurător, însă ridică și anumite probleme legate de buget, care a fost estimat pentru 17.000 de cereri, iar în momentul de față sunt înregistrate pentru ciclul 1 din Programul Tomata circa 23.000 de cereri.

Ministrul Barbu a dat însă asigurări că, la rectificarea bugetară, vor fi prevăzute fonduri suplimentare pentru a se putea desfășura în bune condiții și ciclul 2 din Programul Tomata.

 „La rectificarea bugetară, o să am o discuţie cu domnul Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, pentru a suplimenta şi pentru ciclul 2 Tomata. La ciclul 1 sunt depuse 23.000 de cereri. Trebuie aşadar o suplimentare a bugetului de stat şi în luna iulie. Bugetul a fost estimat pe 17.000 de cereri şi, în momentul de faţă, sunt depuse 23.000. Sperăm ca toţi fermierii să aducă documentele justificative şi să-şi primească subvenţiile. Vreau să deschid ciclul 2 şi sunt sigur că vom găsi resursele financiare în Guvern să putem face acest lucru”, a mai declarat pentru Gazeta Nouă ministrul agriculturii, Florin Barbu, aflat duminică într-o vizită la Slatina.

Șeful MADR a mai spus că intenţionează să modifice Programul de susţinere a creşterii legumelor în spaţiile protejate (Programul Tomata), astfel încât subvenţia să fie regândită pe mai multe legume româneşti, nu numai pe tomate.

 „Prin Programul Naţional Strategic pe care Ministerul Agriculturii urmează să îl lanseze, partea de legumicultură va avea prioritate atât în accesarea de fonduri europene, cât şi să le dăm posibiltatea fermierilor români să-şi încălzească solariile pentru ca tot timpul anului să avem fructe şi legume româneşti în pieţele şi magazinele din România. Vom încerca să dotăm serele şi solariile cu aceste instalaţii de încălzit, iar subvenţia ar trebui regândită să nu fie numai pe tomate ci pe mai multe legume româneşti”, a precizat ministrul Barbu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole