TOP 10 beneficiari de subventii APIA. Fermele care au incasat peste 53 MILIOANE de EURO

Date oficiale APIA! Primele zece ferme din topul beneficiarilor de subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au încasat, anul trecut, peste 53 de milioane de euro cumulat. Potrivit datelor furnizate de APIA pentru Agerpres, suma este cu peste 23 de milioane de euro mai mare decât în 2018, atunci când primii zece beneficiari de subvenții obținuseră împreună 29,61 milioane de euro.

Potrivit APIA, pe primul loc se află o companie din Brăila, care are în concesiune de la statul român circa 56.000 de hectare de teren agricol și este deținută de o companie din Emiratele Arabe Unite. Aceasta se ocupă în principal cu cultivarea și comercializarea orezului, a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase şi alte culturi nepermanente. Compania a primit în 2019 subvenții în valoare de 11,81 milioane de euro.

În campania din 2019, APIA a autorizat la plată suma de 2,89 miliarde de euro, din care 1,89 miliarde de euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), 598,06 milioane de euro măsuri implementate de APIA din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală prin PNDR 2014 – 2020 şi cofinanţare de la bugetul naţional, 241,68 milioane de euro ajutoare naţionale tranzitorii finanţate din bugetul naţional şi 161,33 milioane de euro Măsuri de piaţă, comerţ exterior, promovare produse agricole şi ajutoare de stat.

Numărul fermierilor care au primit subvenții pentru campania 2019 este de 843.349, adică 99,87% din fermierii eligibili.

Reamintim că, pentru campania 2020, plata avansului APIA va începe la data de 16 octombrie. Nivelul plăţilor în avans va fi de până la 70% în cazul plăţilor directe şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole