5 august 2021 - 08:54

Avans APIA 2020! Acestia sunt fermierii care vor primi banii primii

Fermierii români așteaptă cu nerăbdare începerea plății avansului APIA, la data de 16 octombrie. Într-un interviu acordat pentru o televiziune locală, șeful APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă, a precizat că peste 90% din cererile depuse în județ nu au fost selectate la controlul pe teren, iar dintre acestea, aproximativ două treimi se află în pregătire la funcționari, astfel încât să fie autorizate până la data de 16 octombrie. Astfel, acești fermieri vor începe să primească banii în conturi încă din prima zi.

”În paralel cu perioada de primire a cererilor pentru măsura 21, conform calendarului de activități al APIA, suntem într-o perioadă premergătoare autorizării la plată a avansului. În fiecare an, de la 15 octombrie, demarăm campania de plată a avansului a cererilor unice depuse în perioada 1 martie – 15 iunie. În acest an am avut o prelungire cu o lună de zile. Clasica perioadă este 1 martie – 15 mai.

Bineînțeles că ulterior încheierii campaniei de depunere a cererilor a urmat primul control administrativ, controalele pe teren, campanie de control care se va finaliza în aceste zile. Cum am spus, fie că vorbim de cereri care nu au fost selectate la control pe teren, undeva la peste 90% sunt cereri care sunt pregătite și așteaptă să fie introduse în circuitul fluxului de autorizare.

Am o veste bună. Din 24.000 de solicitanți, avem o primă listă cu 16.000 de solicitanți în lucru la funcționari, care până la data de 15 octombrie vor fi pregătite de funcționari până la faza de autorizare, ca undeva în data de 16 octombrie să pornim plata către fermieri.

Bineînțeles, după plata avansului, la data de 1 decembrie începe plata regulară unde, fermierii vor primi sumele integrale aferente pentru campania 2020”, a precizat Ovidiu Săvâșcă într-un interviu acordat pentru M9.

Intitutia – APIA Mures – Noutati 202

Institutia – APIA Mures – Noutati 2020Ovidiu Săvâșcă, director executiv APIA

Publicată de Televiziunea M9 pe Joi, 8 octombrie 2020