Ce surpriză le pregătește un gigant alimentar crescătorilor de animale în privința producției de carne

Iată un lucru care ar trebui să le dea de gândit crescătorilor de animale! În încercarea de a limita cât mai mult emisia gazelor cu efect de seră, tot mai multe companii alimentare sunt preocupate de producția de carne cultivată în laborator.

Una dintre aceste companii este Nestlé, care explorează alternativele oferite de piața emergentă a cărnii cultivate în laborator, potrivit unui comunicat oficial al companiei.

Gigantul elvețian a lucrat la produse din carne alternative care ar combina carnea de cultură cu ingrediente pe bază de plante.

Pentru a înțelege potențialul viitoarelor alternative de carne, Nestlé evaluează tendințele științifice sau metodologiile inovatoare care fac posibilă crearea cărnii artificiale, cum ar fi fermentarea celulară sau imprimarea 3D.

„Aceste noi tehnologii pot duce la produse mai ecologice”, a spus compania.

Oamenii de știință de la Nestlé Research din Lausanne colaborează cu startup-ul israelian Future Meat Technologies, un start-up de cultură de vârf.

Tehnologia brevetată de aceștia este inovatoare și rentabilă, oferind posibilitatea de a produce componente din carne care nu sunt cultivate cu organisme modificate genetic (OMG) din celule animale.

Future Meat Technologies a abordat și a depășit cu succes principala sa provocare, care a fost reducerea costurilor.

Astfel, 100 de grame de pui cultivat în laborator au scăzut la 4 dolari, preț pe care intenționează să îl înjumătățească până la sfârșitul anului 2022.

Startup-ul vrea să înceapă să-și vândă produsele în Statele Unite până la sfârșitul anului 2022, în așteptarea aprobărilor de reglementare.

„De mulți ani investim în expertiza noastră în proteine ​​și în dezvoltarea tehnologiilor brevetate pentru alternative de carne pe bază de plante, permițându-ne să extindem continuu gama noastră largă de produse gustoase și nutritive, cu un impact mai mic asupra mediului”, a declarat Reinhard Behringer, director al Institutului Nestlé pentru Știința Materialelor la Nestlé Research.

El a subliniat că, pe lângă opțiunile de carne pe bază de plante, aceștia caută noi alternative, cum ar fi versiunile sintetice de carne fabricate în laborator.

„Să furnizăm oamenilor produse vegetale delicioase, hrănitoare și durabile este o prioritate pentru Nestlé”, susțin reprezentanții companiei.

Nestlé are experiență în dezvoltarea produselor pe bază de plante sub marca Garden Gourmet. De asemenea, și-a extins portofoliul de alternative la lapte prin lansarea unei băuturi pe bază de mazăre în Europa.

Câțiva giganți din industria cărnii în sine au susținut înființările de carne de cultură în ultimii ani, potrivit unui raport Bloomberg.

Tyson Foods și Cargill au investit în creșterea cărnii în spațiu, în timp ce BRF SA și Mitsubishi Corp. lucrează cu Aleph Farms, a cărei ultimă realizare a fost susținută de Thai Union Group și CJ CheilJedang Corp. din Coreea de Sud, și anume crearea primei fripturi de carne cultivată în laborator.

Reducerea efectivului de animale în crescătorii cu 50% ar salva 12.000 de specii și 30% din pierderea biodiversității în fiecare an, explică cofondatorul companiei de carne pe bază de plante Heura Bernat Añaños într-un raport denumit „Apetit pentru distrugere” (Appetite for Destruction).

Acest lucru ar echivala, de asemenea, cu economisirea a 4,45 milioane de kilometri pătrați de teren arabil, dimensiunea Indiei și a Mongoliei combinate. Potrivit raportului „Apetit pentru distrugere”, 60% din pierderea biodiversității se datorează creșterii animalelor.

Potrivit unui studiu realizat de firma de consultanță americană AT Kearney, carnea de cultură și înlocuitorii de carne sunt pe drumul cel bun pentru a „perturba industria cărnii la nivel mondial, de miliarde de dolari”.

Studiul estimează că aproximativ o treime din aprovizionarea cu carne din lume se va baza pe alternative în următorii 10 ani (citește aici) și că piața cărnii de cultură va avea o rată anuală de creștere de 41% pe an, înlocuind carnea animală până în 2040.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole